Cassidy Byd favoriet voor kortebaan in Roden

26 september 2022 12:30

Cassidy Byd heeft woensdag op papier de beste kansen op de winst tijdens de kortebaan in Roden. De ruin kwam in twee starts tot een eerste en derde plaats en maakte daarbij veel indruk. Op de Norgerweg kan de troef van de familie Baron gaan voor zijn tweede zege. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Let op: grand-16!

In Nootdorp won Cassidy Byd nog met een voorgift van vijf meter. In Purmerend was hij vanaf de basisafstand wellicht nog beter. Hij klopte onder andere Chief One van gelijk af en ging met zevenmijlslaarzen op weg naar de winst. In de halve finale maakte de pupil van trainer Caroline Aalbers echter twee galoppades na de start en vergooide daarmee zijn kansen. Zonder fouten heeft Cassidy Byd samen met pikeur John Dekker een eerste kans.

Cassidy Byd was een klasse apart in Purmerend, maar werd ‘slechts’ derde.

Stal de Groningers op oorlogssterkte

In de eerste omloop heeft hij zwaar geloot. Ook tegenstander Jocke Cane maakte indruk in Purmerend. Bij hem ging het echter in de derde omloop mis door een galoppade op het beslissende moment. Rick Wester was die dag zijn pikeur. In Roden neemt hij voor de tweede keer plaats achter de winnaar van de kortebaan in Zwanenburg.

Stal de Groningers is traditiegetrouw op oorlogssterkte in Roden. Archange de Jiel en Demi Veenstra koersen wat ongelukkig. Met de vorm lijkt echter niets mis. In Roden kan de ruin zijn vijfde zege uit zijn carrière behalen. Met Ronny Brandt heeft Veenstra ook de titelverdediger voor de kar. Chief One en Coktail Bar zijn de andere kanshebbers van eigenaar Michel Roggen, die het seizoen van 2022 domineert.

Online wedden

Je hoeft woensdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Roden. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.