Ervaren kortebaners blikvangers in Roden

23 september 2019 14:00

De kortebaan in Roden heeft woensdag ‘slechts’ 20 deelnemers waar 24 combinaties zijn toegestaan. Kwalitatief heeft de organisatie echter een uitstekend deelnemersveld, met enkele absolute toppers. De aanvang op de Norgerweg is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Calistokingsdeep is de logische favoriet. De ruin won begin deze maand in Purmerend en eindigde eerder dit jaar vijf keer als tweede. De start vorige week in Medemblik mislukte. De troef van Maatschap van der Let maakte in de eerste omloop twee galoppades. Een blessure werd als oorzaak aangegeven en het was onduidelijk of de ruin dit seizoen nog in actie zou komen. Dat Calistokingsdeep nu toch aan de start staat, betekent dat de blessure is meegevallen. Mits volledig hersteld heeft Calistokingsdeep in Roden een eerste kans. In 2018 won zijn pikeur Lindsey Pegram met Eliot Charisma. Dit paard is dit jaar afwezig. Nummer twee Chaman Rapida is wel van de partij.

Handicap

De meeste tegenstand lijkt te komen van de paarden die net als de favoriet een handicap hebben van vijf meter. Dutch Buitenzorg beleefde lang een moeizaam seizoen, maar de vorm van de ruin is groeiende. Met zijn spectaculaire inhaalraces kan hij elke tegenstander verslaan. Dit geldt ook voor Barbert van Stal de Groningers. De ruin wacht nog op zijn eerste prestatie van formaat dit jaar, maar de laatste weken bewees hij dat dit niet lang meer gaat duren. Bovendien heeft Barbert de steun van kersvers kortebaankampioen John de Leeuw.

De Groningers brengen op hun ‘thuisbaan’ ook Ronny Brandt aan de start. De ruin wist dit seizoen al vier kortebanen te winnen. Omdat hij de winsomgrens van 15.000 euro heeft overschreden, gaat hij sinds kort op pad met leerlingpikeur Mats Wester.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.