Purmerend heeft de allerbeste kortebaners aan de start

6 september 2022 12:45

Stichting Harddraverij Prins Bernhard krijgt donderdag de crème de la crème van de kortebaansport aan de start. Bijna alle toppers van het seizoen zijn aanwezig. Zij strijden op de Nieuwstraat in Purmerend om de eer en de goedgevulde prijzenpot van ruim 10.000 euro; de hoogste ooit! De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Let op: grand-16!

Southwind Raptor is de logische favoriet. De ruin van eigenaartrainer Bert de Boer is de snelste van allemaal, maar wil nog wel eens een foutje maken in de eerste meters. Dit jaar lijkt hij betrouwbaarder dan ooit en rijgt de successen aaneen. Hij won de kortebanen van Warmond en Santpoort en boekte diverse ereplaatsen. De troef van leerlingpikeur Marco Spin staat met afstand bovenaan in het klassement ‘paard van het jaar’.

Rit van het jaar

In de eerste omloop wacht hem misschien wel de rit van het jaar. Zijn tegenstander is Eliot Charisma, na Southwind Raptor de meest verdienende kortebaner. Het publiek mag direct spektakel verwachten. In Hoofddorp troffen deze paarden elkaar in de finale. Toen pakte Eliot Charisma de overwinning. De troef van trainer Mark de Jong moet voor het eerst met een leerlingpikeur op pad. Hierdoor maakt Niels van der Tol zijn debuut.

Ook de succesvolle Stal de Groningers komt op oorlogssterkte naar Purmerend. Ronny Brandt is in de vorm van zijn leven, maar treft direct de snelle maar grillige Flavius Boko. Ook Chief One en Archange de Jiel hebben goede kansen op de winst.

Calistokingsdeep is de titelverdediger. Hij won drie jaar geleden op de Nieuwstraat. Na een moeizame seizoenstart is hij nu beter in vorm en komt in aanmerking voor de plaatsen. Hij treft echter direct Hero Baldwin, de winnaar vorige week in Heemskerk. Ook Cassidy Byd komt aan de start. De ruin won vorige maand direct bij zijn debuut in Nootdorp. Sindsdien kwam hij niet meer op de kortebaan in actie.

Online wedden

Je hoeft donderdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Purmerend. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.