Sterk deelnemersveld tijdens kortebaan in Middenbeemster

26 juli 2022 11:30

Bijna de complete top van de Nederlandse kortebaansport staat woensdag aan de start van de kortebaan in Middenbeemster. Van de zestien deelnemers reden er zeven al eens een ereronde na afloop van deze bijzondere discipline. De aanvang van de koers op de Rijperweg is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Coktail Bar en Southwind Raptor zijn de blikvangers. De paarden staan halverwege het seizoen op de gedeelde eerste plaats van het klassement ‘Paard van het jaar’. De eerste won in Assendelft en Wognum. Southwind Raptor was de beste in Warmond. De grootverdiener kan met zijn inhaalraces de absolute smaakmaker van de koers worden.

Stal de Groningers

Stal de Groningers is met vier van de zestien deelnemers goed vertegenwoordigd. Naast Coktail Bar maken zij ook kans op de zege met Candy Blue Chip (winnaar in Egmond aan den Hoef) en Panic Launcher (winnaar in Venhuizen). Met Otero hebben ze ook een outsider voor de winst. De ruin liet in zijn eerste twee starts potentie zien, maar vergooide zijn kansen met galoppades. Na anderhalve maand maakt hij zijn rentree.

In 2019 won Stal de Groningers met Ronny Brandt de laatste editie van de kortebaan in Middenbeemster. De ruin is woensdag afwezig.

Beemsterkermisweek

De kortebaan in Middenbeemster valt dit jaar voor het eerst samen met de Beemsterkermisweek. Hierdoor wijkt de organisatie af van de gebruikelijke datum op de laatste donderdag van augustus. Ook het parcours is iets verlegd. De kortebaan vindt nog steeds plaats op de Rijperweg, maar nu tussen de afslag met het industrieterrein en de Jisperweg.

Online wedden

Je hoeft woensdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Middenbeemster. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.