24 Paarden aan de start in Lisse

26 september 2017 12:30

In Lisse komt donderdag het momenteel snelste paard van de kortebaansport aan de start. Cattiva Byd maakte in haar eerdere starts dit jaar een onuitwisbare indruk. Op de Heereweg gaat ze samen met pikeur John Dekker op jacht naar haar tweede overwinning. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Eigenaartrainer Jan Demmink, woonachtig in het Duitse Bippen, is voorzichtig met zijn Cattiva Byd. Vanaf haar debuut in juli kwam ze slechts drie keer aan de start. Bij haar eerste deelname in Hoofddorp toonde ze direct potentie. De start verliep steeds moeizaam, maar met haar enorme snelheid haalde ze de meeste tegenstanders alsnog in. Ze werd uiteindelijk tweede.

Blessure

Toen in Nootdorp het probleem in het startvak was verholpen, was de concurrentie kansloos. Zonder tot het uiterste te hoeven gaan, won ze de vette eerste prijs van 3.000 euro en de Zilveren Zweep. Begin deze maand was ze in Heemskerk vervolgens op weg naar zege nummer twee. Ze versloeg haar tegenstanders met groot gemak, maar raakte gedurende de koers geblesseerd. Dit leidde tot twee galoppades waardoor ze ‘slechts’ als vijfde eindigde.

Cattiva Byd is de grote favoriet in Lisse.

Inmiddels is ze hersteld van deze blessure en is ze donderdag in Lisse de gedoodverfde favoriet. Toch is een nieuwe overwinning niet vanzelfsprekend. Southwind Raptor, dit jaar winnaar in Beverwijk en De Lier, beschikt eveneens over enorm veel snelheid. De Amerikaanse ruin maakt echter soms zomaar uit het niets een galoppade. Wanneer deze twee paarden elkaar treffen op de Heereweg, kunnen het wel eens de snelste ritten van het seizoen worden!

Sterk deelnemersveld

Het deelnemersveld met 24 paarden is sowieso fraai. Zo komt ook Nederlands Kampioen Dutch Buitenzorg aan de start. Samen met leerlingpikeur en eigenaar Djimmy Schneider is hij bezig aan een ongekende reeks. De ruin won in drie van zijn laatste vier starts. In Lisse is de combinatie voor het eerst opgezadeld met een handicap van vijf meter. Ook Jagger Broline (drie overwinningen) en Columbine Lep (twee overwinningen) zorgen voor klasse aan de start in Lisse.

Rob Slootbeek rijdt op de Heereweg zijn jaarlijkse thuiswedstrijd. De amateurrijder is bestuurslid van de Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken. Hij komt aan de start met Dumarion Metjo. De merrie, die bekend staat als moeizaam in het startvak maar razendsnel in de laatste meters, komt met nummer 23 in de laatste rit van de eerste omloop in actie. Bijzonder is ook de deelname van Zam Avon met Wim van Buytene. De elfjarige ruin was maar liefst acht seizoenen op de kortebaan actief. Donderdag neemt hij in Lisse afscheid.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Lisse kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.