24 Paarden bij kortebaan Lisse op Duindigt

22 september 2020 14:18

Op de Renbaan Duindigt komen donderdag 24 combinaties aan de start voor de kortebaan van Lisse. De volledige top vier van het Nederlands Kampioenschap vorige maand is er nu weer bij. Zij gaan de strijd aan met een grote groep debutanten.

De eerste kortebaan van het jaar was direct het Nederlands Kampioenschap. Hierdoor kregen paarden met winsom voorrang bij de inschrijving. Dit leidde tot een bijzonder sterk deelnemersveld met gevestigde namen. Voor donderdag hebben de ‘nieuwe’ paarden meer kans op deelname gekregen, omdat de paarden die vorige maand al deelnamen als eerste werden uitgeloot. Het deelnemersveld bestaat daarom voor maar liefst de helft uit debutanten. Het is zeer de vraag of zij zich direct met de toppers kunnen meten.

Da favorieten zijn daarom de paarden die vorige maand op Duindigt de dienst uitmaakten. Eliot Charisma won toen met dusdanig veel overmacht dat hij ook nu de grote favoriet is. Southwind Raptor lijkt zijn grootste uitdager. De ruin heeft elk jaar een koersje nodig voordat hij zijn topvorm bereikt. Vorige maand was hij nog niet honderd procent. Op zijn oude niveau kan hij een tweede zege van Eliot Charisma voorkomen, al heeft de titelverdediger gedurende de kortebaan altijd wel een paar keer een misstapje na de start.

Southwind Raptor en Lindsey Pegram wonnen vorig jaar de kortebaan van Lisse.

Grote uitdager

Archange de Jiel was bijzonder sterk vorige maand op Duindigt. De ruin was op geen fout te betrappen en oogde direct bijzonder sterk. De troef van Stal de Groningers was toen pas net in training. Mogelijk kan hij donderdag nóg beter. Dan wordt hij een grote uitdager van de paarden van Lindsey Pegram. Bronco Boko eindigde de vorige keer als derde. Het ruime startvak van de renbaan ligt hem beduidend beter dan de smalle Nederlandse straten. Vorige maand bleef hij de hele middag foutloos. Dan is hij moeilijk te verslaan.

Bij een gunstig koersverloop maken ook Broer van Bremen, de winnaar van de rit tussen Hero Baldwin en Lordspirit, Gaya Vip en Chaman Rapida kans op een plek bij de laatste vier. Hopelijk mengt zich daar ook nog een verrassende debutant tussen!

Een uitgebreide voorbeschouwing vind je vanaf woensdag op deze website.


Klik op het linkblok en krijg 25 euro speltegoed terug bij 50 euro aan spel. Een mooie deal!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.