Kortebaan Lisse heeft bijzonder sterk deelnemerveld

24 september 2019 14:23

Veel toppers van het huidige seizoen staan donderdag aan de start van de kortebaan in Lisse. De 24 paarden vormen samen een bijzonder sterk deelnemersveld waarbij Doc Holiday het meest in het oog springt. De regerend Nederlands Kampioen won zijn laatste koers zo overtuigend dat hij samen met pikeur Manon Pools de te kloppen combinatie is. De aanvang op de Heereweg is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. 

Doc Holiday domineert al twee jaar het kortebaanseizoen. Vorig jaar won hij vier kortebanen, werd Nederlands Kampioen en pakte de titel ‘paard van het jaar’. Het lijkt er sterk op dat de ruin van de Stal Meiden van Assum deze prestatie gaat overtreffen. Ook dit jaar staat de teller op vier zeges en opnieuw haalde hij de nationale titel binnen. De manier waarop hij vorige week won in Enkhuizen was dusdanig overtuigend dat een nieuwe overwinning en daarmee de koppositie in het klassement ‘paard van het jaar’ binnen handbereik liggen.

Topvorm

Concurrentie is er volop. De paarden uit de stal van Jaap van Rijn zijn momenteel in topvorm en lopen bijna elke kortebaan bij de laatste vier. Archange de Jiel en Chief One kunnen het seizoen van de kersverse kampioenspikeur John de Leeuw nog mooier maken. Lindsey Pegram komt met de snelheidsduivels Southwind Raptor en Eliot Charisma aan de start. Beiden zijn nauwelijks door de concurrentie te verslaan. Alleen galoppades (en die maken ze beiden helaas regelmatig) kunnen een overwinning verstieren.

Met Blackpearl Trans R (2012) en Viking Cehere (2017) komen ook twee oud-winnaars in actie op de Heereweg. Voor beiden moet een goede klassering mogelijk zijn. Pikeur Ruud Pools won vorig jaar in Lisse. Hij komt aan de start met Gerson Boko en Go Star. Vooral de laatste heeft kans om een aantal omlopen te overleven.

Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

 

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.