Nieuw dieptepunt: Slechts twaalf paarden in IJmuiden

19 juli 2022 15:15

Het tekort aan inschrijvingen heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Donderdag in IJmuiden komen slechts twaalf paarden aan de start, waarvan zeven van slechts twee verschillende eigenaren. Bekijk hieronder het deelnemersveld.

Op basis van haar sterke zege bij haar debuut in Egmond aan den Hoef is Candy Blue Chip de favoriet. De merrie start voor het eerst vanaf de basisafstand, dus op de Kennemerlaan zien we mogelijk pas echt hoe goed ze is. Achterom bij Bankrobber, de nummer drie van Warmond, is wel een uitdaging!

Uitdagers

Stalgenoot Archange de Jiel was de enige die Candy Blue Chip in Egmond aan den Hoef kon uitdagen. Samen met Mats Wester eindigde de ruin als derde. Van gelijkaf, heeft de winnaar van Beverwijk betere kansen.

Titelverdediger Southwind Raptor is ook dit jaar bijzonder goed op dreef. Na zijn winst in Warmond was hij ook in Hoofddorp een klasse apart. Het was aan de handigheid van pikeur Wim van der Mespel te danken dat hij niet zijn tweede zege op rij boekte. Tegenstander Happy New Day is wel een vervelende. De twee paarden treffen elkaar nu voor de derde keer in korte tijd. De tussenstand is 1-1. Bij winst in de eerste omloop doet ook Happy New Day mee om de prijzen.

Als outsider noemen we Hequejuela. De vosmerrie is bijzonder snel en heeft vijf meter voorgift. Ze zit tot nu echter steeds zichzelf in de weg. Wanneer de puzzelstukjes in elkaar vallen, kan ze verrassen!

Let op: ook donderdag wordt er gekoerst met een tussenronde. Dit betekent dat we werken volgens het principe: 12-tussenronde-9-5-4-4.

ONZE TIP: 1. CANDY BLUE CHIP (nr. 2) 2. ARCHANGE DE JIEL (nr. 4) 3. SOUTHWIND RAPTOR (nr. 10)
Outsider: Hequejuela (nr. 12)

Online wedden

Je hoeft donderdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in IJmuiden. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.