Veel kwaliteit aan de start bij kortebaan in Hillegom

15 september 2022 10:10

Dertien paarden doen mee aan de kortebaan van Hillegom, vrijdag op de Meerlaan. De organisatie hoopte op het maximale aantal van zestien, maar mede vanwege het drukke koersprogramma van deze week hebben er niet meer trainers en eigenaren ingeschreven. Dit zegt weinig over de kwaliteit van de koers. Er doen immers volop toppers mee. Het belooft daarom een waar spektakel te worden. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

De kortebaan van Hillegom zit ingepland tussen Enkhuizen (donderdag) en Medemlik (maandag). Tel daar een druk programma op de langebaan bij op en de trainers en eigenaren moeten keuzes maken waarvoor ze hun paarden inschrijven. Voor alle organisaties is het daarom spannend op welk deelnemersaantal zij uitkomen.

Met de nieuwe Grand-16, waarbij er wordt gekoerst met een verliezersronde na de eerste omloop, heeft het aantal deelnemers geen invloed op de duur van de middag. Dit concept is tijdens het seizoen al vaak met succes toegepast.

Blikvanger

De blikvanger in Hillegom is Southwind Raptor, de huidige koploper in het klassement ‘Paard van het jaar’. De ruin won de kortebanen in Warmond en Santpoort en boekte meerdere ereplaatsen. Met zijn vaak geslaagde inhaalraces is hij één van de absolute smaakmakers van het seizoen.

De succesvolle Stal de Groningers reist met Epoque, Chief One, Ronny Brandt en Happy New Day af naar de Meerlaan. De eerste drie wisten dit seizoen al een kortebaan te winnen, waarvan Chief One zelfs twee keer. Happy New Day is de nummer twee van IJmuiden. Ook in Hillegom maakt Stal de Groningers een goede kans op de overwinning.

Interessant is de deelname van Ferran Convital en Haley Vredebest. Beide paarden maakten veel indruk tijdens hun debuut in Voorschoten, waar zij respectievelijk als tweede en vijfde eindigden. Sindsdien kwamen zij niet meer op de kortebaan in actie. Wanneer zij hebben geleerd en verbeteren, liggen er grote mogelijkheden.

Online wedden

Je hoeft vrijdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Hillegom. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.