Topritten in de eerste omloop van Enkhuizen

17 september 2019 11:10

Het publiek in Enkhuizen kan donderdag direct een aantal topritten verwachten tijdens de jaarlijkse kortebaandraverij op de Paktuinen. Meerdere favorieten moeten in de eerste omloop tegen elkaar en dat maakt het voorspellen van de winnaar  lastig. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. 

Het meest in het oog springt de confrontatie tussen Chief One en Southwind Raptor. Beide paarden zijn momenteel in topvorm. Chief One zette zijn laatste twee kortebanen in winst om. Southwind Raptor won in zijn laatste zes starts drie keer. Op snelheid lijkt Southwind Raptor de betere van de twee, ook met een starthandicap van vijf meter. De ruin met Lindsey Pegram op de sulky heeft echter regelmatig een zwak momentje direct na de start. Wellicht kan Chief One daarvan profiteren.

Titelverdediger

Pegram beleefde vorig jaar een mooie editie van de kortebaan in Enkhuizen. Ze werd derde met Southwind Raptor en won met Eliot Charisma. De laatste heeft inmiddels een handicap van vijf meter. In de eerste fase van dit seizoen was de troef van eigenaresse Anja Jonkman bijzonder goed op dreef met drie zeges op rij. Tijdens zijn laatste vier starts maakte hij echter regelmatig een galoppade, waardoor hij alleen in Nootdorp (tweede plaats) nog in de prijzen liep. Ook Eliot Charisma heeft met Hero Baldwin een lastige tegenstander.

Een andere toprit is die tussen Ronny Brandt en Doc Holiday. De eerste won dit seizoen vier kortebanen. Nederlands kampioen Doc Holiday was drie keer de beste. Beiden zijn echter onlangs een winsomgrens gepasseerd. Ronny Brandt moet voortaan met een leerlingpikeur op pad om vanaf de basisafstand te mogen starten. Doc Holiday heeft er vijf meter bij. De winnaar van deze ritten gaat ver komen.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.