Favorieten treffen elkaar in de eerste omloop van Enkhuizen

21 september 2021 14:00

De eerste omloop van de kortebaan in Enkhuizen belooft donderdag direct spektakel op te leveren. Archange de Jiel, de winnaar van afgelopen maandag in Medemblik, heeft zwaar geloot tegen de snelle Cesar Charisma. De loting heeft sowieso veel mooie confrontaties opgeleverd. De aanvang op de Paktuinen is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Maandag troffen Archange de Jiel en Cesar Chrisma elkaar ook al. In de tweede omloop trok de eerste uiteindelijk na mooie ritten aan het langste eind. Het is de vraag hoe de ruin (gereden door Mats Wester) de koers in Medemblik heeft verwerkt. Mogelijk is tweevoudig winnaar Cesar Charisma frisser. De troef van Ruud Pools werd immers vroegtijdig uitgeschakeld.

Archange de Jiel (links) was maandag in Medemblik al te snel voor Cesar Charisma.

Ook de ritten tussen Chaman Rapida en Southwind Raptor beloven spectaculair te worden. De laatste was in Enkhuizen al tweede (2017) en derde (2018). Chaman Rapida is een lastige tegenstander die vooral in de eerste omloop bijzonder veel snelheid laat zien.

Nederlands kampioen

Op de Paktuinen is ook Kelsa Europoort met pikeur Manon Pools kansrijk. De merrie werd eerder deze maand verrassend Nederlands Kampioen kortebaan op de Renbaan Duindigt. Van de 22 deelnemers liepen dit seizoen onder andere Coktail Bar, Calistokingdseep, Hero Baldwin, Lordspirit en Panic Launcher al in de prijzen.

De familie Swagerman uit Andijk brengt Joep Swagerman en Fleur Swagerman aan de start. De laatste won de kortebaan Enkhuizen in 2016. Doc Holiday, de winnaar van 2019, ontbreekt op de startlijst.

Tweede kortebaan op de straat

De Harddraverijvereniging Enkhuizen is de tweede organisatie dit jaar die toestemming heeft om te kortebanen op en in een straat. Maandag was Medemblik de eerste ‘gewone’ harddraverij sinds de coronabreak. Publiek is alleen welkom met een aangeschaft polsbandje in combinatie met een QR-code en geldig ID.

Online wedden

Wil jij een weddenschap plaatsen op de kortebaan Enkhuizen en wil je niet in de rij staan? Doe dit dan online. Via onderstaand linkblok krijg je na registratie een mooie welkomstbonus. Vervolgens plaats je eenvoudig je weddenschappen!

Klik op het linkblok om gebruik te maken van de aanbieding.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.