Zestien paarden aan de start in Egmond aan den Hoef

5 juli 2022 15:38

In Egmond aan den Hoef komen donderdag zestien paarden aan de start, volgend het principe Grand-16. De aanvang op de Herenweg is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Archange de Jiel is de logische favoriet. De ruin gaf de winst uit handen in Wognum en Venhuizen, maar in Beverwijk maakte hij het zeer overtuigend af. In deze vorm heeft hij van niemand iets te duchten.

Archange de Jiel is het te kloppen paard in Egmond aan den Hoef.

Stalgenoot Coktail Bar won in Assendelft en Wognum en eindigde in Beverwijk als tweede. Er zijn deelnemers sneller, maar de ruin is betrouwbaar en heeft een goed karakter. Daarmee moet hij opnieuw bij de eerste drie kunnen eindigen. Tegenstander Floalts Cicciolina is echter niet te onderschatten. Wanneer de merrie de eerste meters doorkomt, kan Coktail Bar aan de bak.

Leerproces

Jocke Cane glimt van klasse. De ruin zit nog in een leerproces, maar wordt steeds beter. Na zijn tweede plaats in Assendelft volgde een aantal mindere starts. Tijdens zijn laatste start in Zwanenburg pakte hij de winst. We zijn nog niet helemaal gerust op de startprocedure, maar op basis van zijn snelheid is hij de eerste uitdager van de favoriet.

Jocke Cane (links) rekent af met Bankrobber in Zwanenburg.

Calistokingsdeep is de grootverdiener van dit veld. De ruin lijkt echter nog niet zo explosief als voorgaande jaren. Wanneer hij weer groeit naar zijn oude vorm, liggen er kansen.

Outsiders

Voor de plaatsen zijn er meerdere opties. Hitman toonde zijn potentie in Assendelft,  maar wilde er in Venhuizen niets van weten. Karin lijkt de pure speed te missen, maar is handig in het startvak en snel in de eerste meters. Zeker met de binnenbocht zullen de paarden met meters meer in de achtervolging moeten.

Candy Blue Chip is de nieuwe troef van Stal de Groningers. We geven hem uiteraard tijd om het kortebanen te leren, maar volgen zijn verrichtingen met extra interesse.

ONZE TIP: 1. Archange de Jiel (nr.5) 2. Jocke Cane (nr. 16) 3. Coktail Bar (nr. 4) 4. Calistokingsdeep (nr. 14)
Outsiders: Karin (nr. 7) en Candy Blue Chip (nr. 9)

Je hoeft donderdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Egmond aan den Hoef. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.