Direct een vol veld bij seizoensouverture in Assendelft

11 mei 2023 12:45

De opening van het kortebaanseizoen in Assendelft heeft zaterdag het maximale aantal deelnemers van 24. Candy Blue Chip en Epoque, twee smaakmakers van het vorige seizoen, zijn de logische favorieten. Ook titelverdediger Coktail Bar en Cotton Eye Joe van Stal Assendelft zijn van de partij. De aanvang van de koers over de Beemsterstraat is om 13.00 uur. De officiële start valt om 13.30 uur.

Vorig seizoen had de kortebaan regelmatig moeite om een vol deelnemersveld te krijgen. De Kortebaanbond voerde uiteindelijk zelfs tijdelijk een maximum van zestien paarden in om het aanbod goed te verdelen over de diverse koersen. Assendelft ontliep als eerste kortebaan van het jaar dit probleem en koerste wel met 24 paarden. Ook zaterdag heeft de Harddraverij Vereniging Assendelft deze luxe.

Stap vooruit

Candy Blue Chip en Epoque hebben de meeste kans op de winst. De eerste won vorig jaar vier kortebanen. Epoque was twee keer de beste. Rick Wester rijdt beide paarden. De kans is daarom groot dat hij met deze twee troeven van Stal de Groningers direct een grote slag slaat in het pikeursklassement.

Coktail Bar, afkomstig uit dezelfde stal, presteerde vorig jaar wisselvallig. Na zijn overwinning in Assendelft won hij ook in Wognum. Te vaak gaf hij echter niet thuis. In zijn beste vorm moet zaterdag opnieuw een ereplaats mogelijk zijn. Ook Jocke Cane, de nummer twee van 2022, is van de partij.

Coktail Bar (links) is Jocke Cane te snel af in de finale van vorig jaar.

Thuisfavoriet

Cotton Eye Joe van Stal Assendelft lijkt gunstig te hebben geloot. De ruin treft in de eerste omloop Capac, die vorig jaar in vier starts nog geen indruk wist te maken. Frans van der Blonk werd met zijn Cotton Eye Joe in 2022 al derde in Utrecht en vijfde in Enkhuizen. Mogelijk kan hij op de Beemsterstraat opnieuw scoren.

Van de 24 paarden doen er zeven voor de eerste keer mee aan een kortebaan. Dit maakt de koers extra moeilijk om te voorspellen. Bovendien heeft de SNDR de startprocedure aangepast. De startplaat gaat pas aan nadat de paarden zijn omgedraaid. De traditionele felle strijd in het startvak is daardoor verleden tijd. Het komt meer aan op pure speed. Mogelijk schudt dit de verhoudingen bij de paarden flink doorelkaar.

Zet online in

Je hoeft zaterdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Assendelft. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus tot 40 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.