Enorme kans voor John de Leeuw in Hoofddorp

11 juli 2019 11:30

Het is zaterdag nu of nooit voor John de Leeuw tijdens de kortebaan van Hoofddorp. De zesvoudig kampioenspikeur heeft alles en overal gewonnen, maar op zijn thuisbaan lukte het nog niet. Voor de editie van dit jaar heeft hij een megakans. Met Calvados Chess en Chief One rijdt hij de twee favorieten. De aanvang is om 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

“Het begint inmiddels wel een dingetje te worden”, gaf De Leeuw aan na afloop van de vorige week gewonnen kortebaan in Warmond. De winst in Hoofddorp staat hoog op zijn lijstje, maar elk jaar grijpt hij net mis. Drie keer eindigde hij als tweede, waaronder vorig jaar met Ronny Brandt. Een jaar eerder werd hij derde met Jagger Broline.

Potentie

Met Calvados Chess rijdt hij een paard op de gunstige afstand van 295 meter. De hengst liet in zijn eerste starts al zien potentie te hebben, maar behaalde geen winsom. Daarom mag de troef uit de stal van Hans Bot nu met een ontheffing van vijf meter starten. Dit deed hij overigens donderdag ook al in Egmond aan den Hoef. De afloop daarvan is op het moment van schrijven nog niet bekend. Chief One is een nieuwkomer op de kortebaan. De ruin eindigde in zijn tweede start als vierde in Wognum en werd vorige week derde in Warmond.

John de Leeuw heeft met Chief One een kanshebber voor de winst.

De loting in de eerste omloop is voor De Leeuw niet gunstig. Met Chief One treft hij Eliot Charisma. De ruin won vorige maand de kortebaan in Sassenheim op imposante wijze. De troef van Marc de Jong is echter voor het eerst opgezadeld met een starthandicap van vijf meter. Calvados Chess neemt het op tegen Fullrich v Assum. De merrie gaat het steeds beter doen en heeft nu voor het eerst de steun van voormalig kortebaankampioen Manon Pools.

Voormalig winnaars

Ook de winnaar van vorig jaar, Southwind Raptor met Lindsey Pegam, komt aan de start. De ruin van Bert de Boer treft in de eerste omloop de snelle Bizar Zandbergen. Andrea Swagerman was zelfs al twee keer de beste in Hoofddorp; in 2012 en 2014. De jaren beginnen inmiddels te tellen voor de ruin, maar zijn optreden in Venhuizen (vijfde plaats) was hoopgevend. Omdat hij start met leerlingpikeur Thomas Bos, krijgt hij een ontheffing van vijf meter.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.