22 Paarden aan de start in Hillegom

12 september 2018 11:49

In Hillegom komen vrijdag 22 paarden aan de start tijdens de jaarlijkse kortebaandraverij, dat is zes meer dan vorig jaar. Titelverdediger Barbert is er opnieuw bij. Bijzonder is ook de strijd tussen Lindsey Pegram en Manon Pools. Zij zijn volop in de race voor het pikeursklassement en hopen op de Meerlaan punten te sprokkelen. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur. 


De kortebaan van Hillegom valt ongelukkig in het seizoen. Een dag eerder vindt de kortebaan van Purmerend plaats met hoog prijzengeld en veel vergoedingen en ereprijzen. Bovendien staat komende maandag de kortebaan in Medemblik gepland. Ook vorig seizoen stond Hillegom ingeklemd tussen deze kortebanen en bleef toen steken op slechts zestien deelnemers. Dit seizoen weten de trainers, pikeurs en eigenaren de Meerlaan beter te vinden en komen er 22 combinaties aan de start.

Geen uitgesproken favoriet

Het veld kent geen uitgesproken favoriet. Barbert heeft als titelverdediger goede papieren, maar maakt de laatste weken gemakkelijk een galoppade. Vanwege zijn winsom gaat hij op pad met leerlingpikeur Marco Spin. John de Leeuw won de laatste twee edities in Hillegom. Hij heeft met Crazy Lover en Fuggedaboutit twee outsiders voor de sulky. Fuggedaboutit eindigde twee jaar geleden tijdens zijn debuut als tweede op de Meerlaan.

Wim van der Mespel keert in Hillegom terug op de sulky. De pikeur stond bijna twee maanden aan de kant met een blessure. Met Bizar Zandbergen en Discovery’s Wish heeft hij goede papieren voor de winst. De laatste heeft echter lastig geloot met Boucher le Blanc, eveneens een kanshebber.

Pikeursklassement

Lindsey Pegram en Manon Pools gaan samen aan kop in het pikeursklassement en hopen tijdens de laatste kortebanen van het seizoen nog punten te sprokkelen. Hillegom gebruiken zij allebei om nieuwe paarden te proberen. Pools brengt Janus Boshoeve aan de start, Pegram gaat voor Bachelet. Bovendien rijdt Pools voor de eerste keer Faustus (de winnaar van Schiermonnikoog) en komt Pegram in actie met Escada Deluxe.

Rob de Vlieger is de lokale favoriet in Hillegom. De trainer en pikeur, die zijn stal heeft in Zwaanshoek, komt in actie met Donder Frejo en Blue Diamond As.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Purmerend kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.