Zestien paarden aan de start in Hillegom

14 september 2017 10:19

Calistokingsdeep is vrijdag het te kloppen paard tijdens de kortebaan van Hillegom. De ruin gaat samen met pikeur Lindsey Pegram op de Meerlaan op zoek naar zijn derde seizoenoverwinning. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

In totaal komen er slechts zestien paarden aan de start, waar 24 het maximum is. De kortebaan van Hillegom zit ongelukkig ingeklemd tussen Purmerend (donderdag) en Medemblik (maandag) waardoor trainers en eigenaren moeten kiezen waar ze hun paarden inschrijven. Purmerend is vanwege het hoge prijzengeld en de vele ereprijzen zeer geliefd. In Medemblik vindt maandag het Nederlands Kampioenschap plaats.

Kwalitatief

Kwalitatief doet Hillegom niet onder voor andere kortebanen. Er komen meerdere toppers aan de start, waarbij Calistokingsdeep de meest aansprekende naam is. De ruin was dit jaar al de beste in IJmuiden en Bemmel. Tijdens zijn laatste start in Heemskerk ging het mis door galoppades. Wellicht kan hij in Hillegom sportieve revanche nemen.

Ook Blue Diamond As, Obelix West, Quiz de Ginai en Barbert wonnen dit jaar al een kortebaan. Blackpearl Trans R zegevierde dit seizoen nog niet, maar won sinds 2012 maar liefst twaalf kortebanen.

Regio

Vanuit de regio komen trainer Rob de Vlieger (Zwaanshoek) en amateurrijder en mede-eigenaar Rob Slootbeek (Lisse) naar Hillegom. De Vlieger brengt Blue Diamond As en Iron Migliore aan de start. Van hen worden geen wonderen verwacht, al kunnen beide paarden wel een aantal omlopen verder komen. Slootbeek rijdt op de Meerlaan Dumarion Metjo. De merrie is niet de snelste starter, maar kan onderweg wel veel snelheid ontwikkelen. De vijfde plaats in Voorschoten is dit seizoen de beste prestatie van de combinatie.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Hillegom kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.