Chief One en John de Leeuw groot favoriet in Hillegom

11 september 2019 13:40

John de Leeuw heeft vrijdag de grote favoriet voor de kar tijdens de kortebaan in Hillegom. Chief One van Stal de Groningers is op basis van zijn prestaties eerder dit seizoen het te kloppen paard. Ook met McSpirit heeft de pikeur kansen op de winst. De aanvang op de Meerlaan is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. 

Net als vorig jaar heeft de organisatie in Hillegom ‘last’ van de kortebaan een dag eerder in Purmerend. Vanwege de flinke pot met prijzengeld en de vele ereprijzen verkiezen veel trainers en eigenaren een deelname in Purmerend boven die in Hillegom. Dit heeft, samen met het tegelijk koersen op de langebaan in Wolvega, als gevolg dat er vrijdag slechts 20 combinaties aan de start staan, waar een aantal van 24 is toegestaan.

Gelukkig komt er wel een aantal toppers naar de Meerlaan, waardoor het publiek verzekerd is van spektakel. Chief One boekte dit seizoen al meerdere ereplaatsen en won begin deze maand de kortebaan in Schagen. De ruin zal ongetwijfeld de meeste aanhang hebben bij de wedders. McSpirit is relatief nieuw op de kortebaan en liet in Voorschoten al snelheid zien. In Hillegom heeft hij voor het eerst vijf meter ontheffing. Dat maakt ook deze deelnemer van De Leeuw (die ook won in 2016 en 2017) zeer interessant.

Verrassen

Wellicht dat Dutch Buitenzorg de favorieten van De Leeuw kan verrassen. De ruin komt donderdag ook in actie in Purmerend. De ruin heeft vermoedelijk wat in te halen, want hij stond dit jaar nog niet veel aan de start. In Heemskerk toonde hij vorige week dat zijn vorm weer stijgende is. Zonder fouten kan hij samen met pikeur Djimmy Schneider zelfs de kortebaan winnen.

Manon Pools won vorig jaar in Hillegom met Janus Boshoeve. De titelverdediger staat geblesseerd aan de kant, maar Pools heeft met Hero Baldwin en Limbo wel paarden die een aantal omlopen verder kunnen komen. Sirol Axe, Bizar Zandbergen en Boucher le Blanc zijn de paarden die kunnen toeslaan wanneer de favorieten in de fout gaan.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.