Enkhuizen: John Dekker kan pikeursprijs veiligstellen

18 september 2018 11:14

John Dekker kan donderdag in Enkhuizen beslag leggen op de Rabobank Pikeursprijs West-Friesland. De catchdriver heeft op de Paktuinen de beschikking over de outsiders Up Up and Away en Verseau Blue. In totaal komen er 24 paarden aan de start, waaronder meerdere seizoentoppers. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. 


De vooruitzichten zijn bijzonder goed voor Dekker. Hij won de eerste drie kortebanen van het West-Friese circuit. Opvallend, omdat hij dit seizoen in totaal vier zeges achter zijn naam heeft staan. Cattiva Byd (Wognum), Obelix West (Venhuizen) en Boucher le Blanc (Medemblik) bezorgden hem een karrenvracht aan punten. Alleen wanneer hij zelf vroegtijdig wordt uitgeschakeld en achtervolgers John de Leeuw of Ruud Pools twee paarden naar de eindfase van de koers in Enkhuizen weten te lozen, kan het nog spannend worden.

Lindsey Pegram rijdt op de Paktuinen de favorieten. Southwind Raptor (de nummer twee van vorig jaar) en Eliot Charisma hebben zich dit seizoen al bijzonder sterk laten zien. Zij zullen op veel steun van de wedders in Enkhuizen kunnen rekenen. Pegram kan een goed resultaat in Enkhuizen wel gebruiken. Zij is samen met Manon Pools in strijd om het landelijke pikeursklassement. Haar voorsprong bedraagt op dit moment slechts twee punten.

Southwind Raptor (rechts) was vorig jaar goed op dreef op de Paktuinen.

Kanshebbers

Ook Pools heeft twee kanshebbers voor de kar. Contador werd vierde in Heemskerk en was de enige die maandag in Medemblik een rit kon afsnoepen van de uiteindelijke winnaar Boucher le Blanc. Hero Baldwin behaalde diverse ereplaatsen en won in Heemskerk. De ruin is nu echter zijn ontheffing van vijf meter voor vierjarige paarden kwijt.

De paarden van de familie Swagerman uit Andijk zijn de lokale favorieten. Fleur Swagerman won de koers in 2016. Co Swagerman keert na twee jaar, met veel blessureleed, terug op de kortebaan. De ruin liep in het sprintwerk al bijna 27.000 euro bij elkaar. De liefhebbers zijn dan ook erg benieuwd naar de rentree van deze ‘grootheid’.

Let op: De oversteek is tijdens de omlopen gesloten. In de pauzes is deze slechts beperkt open. Voor de totalisator hoef je in elk geval niet over te steken. Runnerz heeft kassa’s aan beide zijden van de baan.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Enkhuizen kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.