Diesel Scott en Verseau Blue favorieten in Egmond

3 juli 2018 12:06

Diesel Scott kan donderdag voor de tweede keer op rij de kortebaan van Egmond aan den Hoef winnen. Vorig jaar deed hij dit nog met vijf meter ontheffing. Nu hij een een jaar ouder en sterker is, moet hij ook in staat zijn om vanaf de basisafstand te zegevieren. Verseau Blue lijkt op papier zijn grootste uitdager.

Dat Diesel Scott is verbeterd, bewees hij vorige week in Zwanenburg. Hij behaalde een knappe tweede plaats en klopte onderweg onder andere gedecideerd Calistokingsdeep en Columbine Lep. Net als vorig jaar treft hij in de eerste omloop Obelix West. Toen werd het een mooie strijd (foto boven) die de troef van Stal de Groningers na een kamprit in zijn voordeel besliste. De kans is groot dat Obelix West het met binnenbocht en blikemstart de favoriet opnieuw lastig gaat maken.

Stalgenoot Crazy Lover wisselt snelle ritten af met mislukte starts en galoppades. De goede momenten die hij heeft gehad, voorspellen een mooie kortebaancarrière. Met vijf meter voorgift is hij niet te achterhalen, mits hij opnieuw gaat ‘rommelen’.

Verseau Blue bereikte in al zijn drie starts de laatste vier.

Veilige keuze

Verseau Blue is een meer veilige keuze. De vosruin deed in zijn eerste drie starts weinig verkeerd en eindigde twee keer als derde en één keer als vierde. Calistokingsdeep liep vorig jaar op de Herenweg zijn beste koers van het seizoen. Hij eindigde toen pechvol als derde, maar had zijn naam voorgoed gevestigd. In deze vorm kan hij de koers winnen. Zijn eerste starts van dit seizoen bevatten echter nog te veel slechte momenten met moeizame starts en galoppades.

De loting tegen Dutch Buitenzorg is bovendien pittig. Wanneer de tweevoudig Nederlands Kampioen samen met Djimmy Schneider kan doorbekeren, is ook voor hem een mooie ereplaats mogelijk.

Vierjarige outsiders

Op zoek naar outsiders komen we uit bij de vierjarige deelnemers. Hero Baldwin liet in Zwanenburg enkele strakke ritten zien. Wanneer hij dit de hele middag volhoudt, is het eerste succes slechts een kwestie van tijd. Ook Hannie Swagerman is een potentieel winnares. Ze lijkt de startprocedure echter nog niet onder de knie te hebben. Met Crazy Lover heeft ze bovendien pittig geloot. Harley D Energy kende een prima debuut in Sassenheim. Hij trof direct Ronny Brandt, die vervolgens de hele koers won. Dat de pupil van Lindsey Pegram de eerste rit won, verraadt dat ook hij dit seizoen successen gaat boeken.

Om in de gaten te houden: Hero Baldwin.

Sandvangens Titan en Emi van Jip bereikten dit seizoen al de derde omloop. Voor het eerst met vijf meter ontheffing moeten de favorieten hard gaan om ze te kloppen. De nieuwkomers Ariana Trojberg, Up Up and Away, Miss Mara, Boucher le Blanc en Denspecielle moeten worden afgewacht. De meesten zijn speciaal voor de kortebaan aangekocht en kunnen er direct staan!

ONZE TIP: 1. DIESEL SCOTT (nr.17) 2. VERSEAU BLUE (nr. 15) 3. CRAZY LOVER (nr. 6) 4. CALISTOKINGSDEEP (nr. 11)
Outsiders: Hero Baldwin (nr. 3), Dutch Buitenzorg (nr. 12) en Harley D Energy (nr. 20)

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Egmond aan den Hoef kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.