Debutanten stelen de show in Voorschoten, Epoque wint

30 juli 2022 18:48

Epoque heeft na een zinderende middag de kortebaan in Voorschoten gewonnen. De nieuwe troef van Stal de Groningers won samen met Rick Wester de koers die werd geregeerd door debutanten. Ferran Convital en Wim van der Mespel eindigden verrassend als tweede.

Vooraf fronste menig liefhebber zijn wenkbrauwen bij het zien van het wat magere deelnemersveld. Slechts twaalf paarden deden mee, waarvan er vijf hun debuut maakten. Het leek een een-tweetje te gaan worden voor de favorieten Archange de Jiel en Chief One met mogelijk wat tegenstand van Hequejuela.

Het liep totaal anders. De debutanten gaven de koers een flinke kwaliteitsimpuls en schakelden de kanshebbers uit de prognose een voor een uit. Uiteindelijk vulden drie nieuwkomers het podium en zorgden voor sport van de bovenste plank.

Blije gezichten bij Stal de Groningers en pikeur Rick Wester.

Toch Stal de Groningers

Voor Stal de Groningers pakte de verrassende koers uiteindelijk toch goed uit. Toen hun Archange de Jiel en Chief One werden uitgeschakeld, zagen zij de koers uit hun handen glippen. Hun nieuwe troef Epoque nam echter met succes de honneurs waar en pakte de winst.

In de finale versloeg de Deense ruin Ferran Convital met Leidschendammer Wim van der Mespel. Nadat beide paarden een rit hadden gewonnen, maakte de Fransman op het beslissende moment een galoppade. Jammer, omdat de spetterende koers daarmee niet de ontknoping kreeg die het verdiende. Het publiek pakte het echter goed op en begeleidde Epoque en Wester onder luid applaus naar de finish.

Bijbeller wordt derde

De derde plaats was voor SJ’s Bajaro, eveneens met Van der Mespel. Dit paard uit de stal van Heidi Appel was de ‘bijbeller’ om het veld tot twaalf te completeren. De debuterende ruin verraste vriend en vijand en zorgde in de tweede omloop zelfs voor de eliminatie van Archange de Jiel. Chief One eindigde met Demi Veenstra moegestreden als vierde.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.