Debutant Ronny Brandt verrast favorieten

16 juni 2018 18:03

Ronny Brandt en pikeur Rick Wester hebben zaterdag voor een grote verrassing gezorgd door de kortebaan van Sassenheim te winnen. De combinatie klopte in de finale de moegestreden Blackpearl Trans R die in de halve finale na drie loodzware ritten favoriet Cattiva Byd had verslagen.

Dat Ronny Brandt talent heeft staat vast. De ruin klopte in de eerste twee omlopen overtuigend Harley D Energy en Dundee Boko en had daarmee direct naam gemaakt. Daarna had de troef van Stal de Groningers en trainer Hans Bot over geluk niet te klagen. In de derde omloop had hij geen schijn van kans tegen Blackpearl Trans R, maar volgde bijloting.

Stalgenoot

Vervolgens wachtte stalgenoot Ben Hurry in de halve finale. Beide paarden werden oorspronkelijk gereden door Rick Wester, die zijn plek achter Ben Hurry overgaf aan John de Leeuw. Ronny Brandt won deze confrontatie zonder zich te hoeven inspannen en kreeg vervolgens ook de overwinning op Blackpearl Trans R in de eindstrijd bijna cadeau. De merrie met Manon Pools toonde zaterdag eindelijk weer eens haar oude vorm en wist zelfs Cattiva Byd te verslaan. Dit had echter zoveel kracht gekost dat ze niet meer in staat was om Ronny Brandt opnieuw te verslaan.

Ronny Brandt rekent in de finale af met de dapper gestreden Blackpearl Trans R.

Zo kreeg de Italiaanse aanwinst de overwinning op de Teijlingerlaan op een presenteerblaadje. De ruin lijkt echter de kwaliteiten te hebben om ook tijdens de komende kortebanen op eigen kracht om de overwinning mee te strijden. Favoriet Cattiva Byd moest samen met John Dekker genoegen nemen met de derde plaats. Ben Hurry eindigde als vierde. De ruin bleef hierdoor net onder de winsomgrens van 750 euro en mag hierdoor in zijn vierde start met een ontheffing van vijf meter van start.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.