Dead-heat betekent winst voor beide paarden

11 december 2019 12:09

Wanneer een rit volgend jaar precies gelijk eindigt, krijgen beide paarden de overwinning. Alleen wanneer het een kamprit betreft, moeten er wel opnieuw worden gereden. Het is één van de reglementswijzigingen die de SNDR wil doorvoeren.

Overigens kunnen de finishlichten van BES Event Service elk minimaal verschil gewoon zien. Toch gebeurde het de afgelopen jaren een aantal keer dat de paarden naast elkaar op de finish afstormden, maar beide lichten vervolgens uit bleven. Wanneer de keurmeester eindstek het verschil met het blote oog ook niet had kunnen zien, moest hij een dead-heat geven. De paarden hadden een flink jasje uitgedaan, maar waren hiervoor niet beloond. Dat moet anders, vindt de SNDR. En daarom krijgen beide paarden in zo’n geval de overwinning.

De Kortebaanbond houdt de overige regels grotendeels in stand. Zo blijven ook de winsomgrenzen onveranderd. Zo mogen paarden met een winsom vanaf 30.000 euro opnieuw 1.500 euro verdienen met een volleerd pikeur op 305 meter en vervalt de ontheffing van vijf meter bij paarden die minimaal drie keer zijn gestart wanneer ze winsom hebben.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.