De winst is binnen voor Violette Venneman

2 oktober 2012 08:45

Violette Venneman kan de winst in de tipcompetitie niet meer ontgaan. De liefhebster heeft na de kortebaan van Utrecht maar liefst 54 punten voorsprong op concurrent Leon Zoetemelk die redelijk stevig in het zadel zit op plek twee. De maximale score per kortebaan is 51 punten. Ook de derde periode lijkt naar Venneman te gaan. Nadat ze de tweede periode op een haar misliep, heeft ze nu 20 punten voorsprong op Miriam van Buijtene.

De strijd om plek drie in het totaalklassement is nog wel spannend. Henk Timmer, winnaar van de tweede periode, heeft de beste papieren. Martin Timmer (familie?) en Broer Dijkstra zitten hem echter op de hielen. Met een uitzonderlijk goede score maken ook Piet Zwart, Henk Jongbloed en Chris Bolleboom nog kans.

De meest opvallende dagwinnaar van de afgelopen week was Saskia van der Loos. Zij tipte net als Ivar Schilder Nootedestate Rex op de eerste plek. Dit leverde het maximale aantal van 15 bonuspunten op. Van der Loos bracht haar totaal op de Maliebaan op 34.

Ook George van der Loos (familie?) baarde opzien. In Lisse scoorde hij maar liefst 33 punten. En dat terwijl de concurrentie pas volgde op 27 punten. Blackpearl Trans R met bonuspunten, Umberto, Victory Boy S en Qualva Nonantais zorgden voor dit mooie resultaat. In Roden ging de winst naar Auktje Klootsema. Zij zag de winst van Tusee JL goed aankomen en voorspelde ook een goede dag van Attila, Le Dream en Yankee Attack. Dit leverde een mooie 34 punten op.

Voor ’t Zand kunnen de liefhebbers voor de laatste keer dit seizoen tippen. Tijdens en rondom deze koers willen wij graag al de eerste prijzen uitreiken. Daarom een verzoek voor de periodewinnaars en hooggeklasseerden in het totaalklassement (zie de namen hierboven) om te laten weten of zij tijdens deze koers op 15 oktober op de Keinsmerweg aanwezig zijn.

Bekijk de tussenstand na Utrecht.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.