De Vlieger: ‘Drietal stak er bovenuit’

10 april 2012 14:31

Rob de Vlieger gunt de stal van Lieven de Groote het succes op de kortebaan en dus ook de overwinning maandag tijdens de 1100-meter koersen in Alkmaar. De trainer uit Zwaanshoek vindt de komst van onze zuiderburen naar Nederland voor het sprintwerk een positieve ontwikkeling.

“Het maakt mij niet uit wie er wint, als de beste maar wint”, vindt De Vlieger. “Op dit moment is dat vaak de stal van Lieven de Groote. Het is ze gegund. Het is voor de sport sowieso positief dat de eeuwenoude hiërarchie met veelal dezelfde winnaars is doorbroken.”

Met Tim Trot en Timeless Renka haalde de Vlieger wel de finale van de sprintkoersen, maar kwam hij niet verder dan een vierde plaats. Toch had hij vrede met het resultaat. “Pacha de la Frette, Black Beauty Venus en Yonker Fanatic staken er met kop en schouders bovenuit. Wanneer we de koersen nog zes keer hadden gereden, waren zij steevast bij de eerste drie geëindigd. Een vierde plaats is dan geen schande.”

Draaistart

De 1100-meter koersen zijn niet te vergelijken met de kortebaan, vindt De Vlieger. “Een paard als Yonker Fanatic deed het maandag natuurlijk geweldig, maar is naar mijn idee geen specifieke kortebaner. Een draaistart is totaal anders dan een start achter de auto. Toch heb je wel de specifieke startsnelheid nodig. Vooral Pacha de la Frette en Black Beauty Venus hebben zich daarin in Alkmaar onderscheiden. Als ze het willen doen, verbaast het mij niets wanneer dit goede kortebaners worden.”

Tim Trot en Timeless Renka worden, ondanks hun deelname maandag, niet specifiek voorbereid op de kortebaan. “We konden geen andere koersen voor ze vinden. Als het uitkomt, kunnen we ze misschien ook een keer op de kortebaan proberen. Maar dat staat voorlopig niet in de planning.”

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.