‘De meeste koersen zijn te lang voor hem’

9 april 2012 19:28

Als de Kortebaandag symbool staat voor de rest van het seizoen, dan belooft ook 2012 een prachtig jaar te worden voor de familie De Groote. Met Pacha de la Frette heeft het in elk geval een derde startkanon naast Le Dream en Gilbert C.R. De ruin won Tweede Paasdag bijzonder fraai de finale van de 1100-meter koersen in Alkmaar.

“Deze afstand is ideaal voor hem”, verklaarde winnende pikeur Christophe de Groote na afloop aan speaker Rogier den Dekker. “De meeste koersen zijn te lang voor hem. 2000 Meter gaat nog wel, maar 2800 meter is bijvoorbeeld niets. We gaan hem daarom opnieuw proberen op de kortebaan.”

Vorig seizoen mocht Pacha de la Frette één keer ruiken aan de kortebaan. De ruin was tijdens zijn debuut in Helmond nog wat onwennig in het startvak. Achter de auto maakte Pacha de la Frette maandag wel indruk met zijn startsnelheid. Zowel in de serie als de finale lag de combinatie ondanks nummer zeven direct voorin het veld.

“Ik had geluk dat Jan Thijs de Jong in de finale de deur niet helemaal op slot had gedaan”, blikte De Groote terug op zijn winnende rit. “Ik had daarom de ruimte om op de rug van Black Beauty Venus en Aad Pools mee te gaan naar voren. We namen direct afstand van het veld. Ik denk dat we daarmee Yonker Fanatic hebben verslagen.”

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.