De Lier: Kans op revanche voor Andrea Swagerman

4 augustus 2014 11:12

Andrea Swagerman heeft nog wat goed te maken in De Lier. De ruin was vorig jaar op weg naar de winst, maar verloor in de eindstrijd zeer pechvol van Cycloon Frejo. Op zaterdag 23 augustus (start 13.30 uur) kan hij alsnog de bloemen pakken tijdens de kortebaan op de Hoofdstraat.

Toen Cycloon Frejo in de kamprit van de finale van de benen ging, leek Andrea Swagerman niets meer in de weg te staan op weg naar de winst. Het enige dat hij nog moest doen, was dravend de finish halen. Terwijl het publiek al voor hem klapte, maakte ook Andrea Swagerman uit het niets een galoppade. De rit moest opnieuw en daarin greep Cycloon Frejo, omdat Andrea Swagerman opnieuw in galop sprong, de winst.

Vorm van zijn leven

Een bittere pil voor de enthousiaste achterban van Andrea Swagerman. Al heeft hij zich in het nieuwe seizoen goed hersteld. De ruin is in de vorm van zijn leven en won al op sterke wijze in Sassenheim en Hoofddorp. Cycloon Frejo is er vermoedelijk niet bij in De Lier. De ruin is momenteel met veel succes actief op de langebaan in Duitsland en zijn eigenaren verkiezen deze carrière boven het sprintwerk.

Wellicht dat in de editie van 2014 ook de outsiders weer aan hun trekken komen. De Lier heeft de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd met verrassende overwinningen. Zo zegevierde in 2012 Cash Hammering met Lindsey Pegram. Het was de enige noemenswaardige prestatie van de Zweed op de kortebaan.

Voor de liefhebbers van het wedden op de paarden, is Winscore (vergelijkbaar met de toto bij het voetbal, wedders geven per rit aan welk paard de volgende omloop bereikt) een goede optie. Wedorganisatie Runnerz heeft de afgelopen maanden flink zijn best gedaan om het spel te promoten. Zo werden er regelmatig poolgaranties gegeven. Hierdoor was het spelende publiek verzekerd van een mooie pot om voor te spelen. Ook is het vanaf dit jaar mogelijk om het spel te spelen in de tweede omloop. Bij de totalisatorwagen staat ‘kenner’ Piet Borsboom op een duidelijk zichtbare plaats. Hij beantwoordt alle vragen over het wedden op de kortebaan.

Werkzaamheden

De organisatie is blij ook in 2014 te kunnen kortebanen. Lang was het in onzekerheid vanwege de werkzaamheden rondom de Hoofdstraat. Nu alles op tijd is afgerond, staat niets een 24ste kortebaan in De Lier in de weg.

De NDR verricht de loting, mits de inschrijving niet wordt opengesteld, voor de kortebaan in De Lier op donderdag 21 augustus. Deze is direct na bekendmaking te downloaden op deze site. Nog dezelfde dag volgt op de site een voorbeschouwing met een uitgebreide beschrijving van de kansen van elke deelnemer.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.