De Leeuw: ‘Nog nooit zien blazen, tot vandaag’

3 juli 2016 18:58

De zegereeks van Barbert en John de Leeuw lijkt maar niet te eindigen. Op de Herenweg in Warmond was het na overwinningen in achtereenvolgens Assendelft, Vroomshoop en Sassenheim voor de vierde keer op rij raak. Toch ging het niet zo gemakkelijk als voorheen. Met name Casanova legde de Amerikaanse ruin tijdens de halve finale het vuur aan de schenen en vergde het uiterste van Barbert.

De imposante ruin van trainer Henk Hamming was op voorhand de grootste uitdager van Barbert. Het lukte de combinatie met John Dekker op de sulky bijna om de torenhoog favoriet van zijn troon te stoten. “Die rit tegen Casanova was billenknijpen, het ging nek-aan-nek”, beschouwt de winnende pikeur John de Leeuw na. “Ik heb Barbert nog nooit zien blazen na een rit, tot vandaag. Maar toch herstelde hij ongelooflijk snel. Dat gebeurde ook tegen Zero Option Lane in Sassenheim. Toen leek ik een heel ander paard voor de kar te hebben. Ik dacht nadat hij de eerste rit had verloren dat zijn tank leeg was, maar op de één of andere manier was deze toch weer gevuld voor de volgende rit. Misschien had hij net zoals in Sassenheim een rit nodig om wakker te worden. Ik wil hem echter in het voorwerk niet te heet maken, want dan krijg je het probleem of hij wel benen pakt.”

Mislukte start

Het lukte Casanova zelfs om achteromdraaiend een rit van Barbert te winnen. De Leeuw weet dit aan een mislukte start. “Doordat hij uitgleed, stond hij tijdens de eerste start scheef voor de kar en moest ik te wild om. Hij gaf daardoor te veel weg en dat kostte hem de rit. Tijdens de tweede rit trok hij de stand toch weer gelijk, dat was echt de finalerit.”

Voor John de Leeuw kan het momenteel niet op. Ook op de langebaan rijgt de Hoofddorper de successen aaneen. Zo won hij vorige week met Caen Oldeson voor de derde keer op rij de klassieker ‘De Grote Prijs der Lage Landen’ op Duindigt. De Leeuw geniet van de successen. “Wanneer het loopt, dan loopt het. Hier doe je het allemaal voor. Wanneer het lekker gaat, zit je met zelfvertrouwen op de kar. Dat speelt zeker een rol. Dit verveelt niet, kan ik je zeggen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.