De Leeuw: ‘Yankee heeft zich goed geweerd’

4 juni 2013 08:46

Voor John de Leeuw was het al een tijdje geleden dat hij de finale op een kortebaan haalde. Vorig jaar in Hillegom meldde hij zich met Yankee Attack voor het laatst in de eindstrijd. Toen verloor de combinatie van Pacha de la Frette. In Amsterdam-Noord was afgelopen zaterdag Black Beauty Venus een maatje te groot.

Ondanks de verloren finale tegen Black Beauty was tweevoudig kortebaankampioen John de Leeuw content met de prestaties van de achtjarige ruin. “Hij heeft zich goed geweerd. Wellicht kende Black Beauty Venus een gemakkelijkere weg naar de finale, maar dat is kortebanen. We werden ook niet met een groot verschil geklopt, het was nek aan nek. Ik ben super tevreden.”

Pijntjes

Tijdens de kortebaan in Wognum bereikte Yankee Attack weliswaar de derde omloop, maar was toen niet in goeden doen. Met name vanuit het startvak was hij keer op keer onregelmatig. Op de Van der Pekstraat was de ruin in dat opzicht duidelijk verbeterd. “Hij kampte met wat pijntjes”, legt De Leeuw uit. “Zijn trainer Jan van Dooyeweerd heeft hem helemaal nagekeken en vandaag was hij weer in orde. Hij mist net dat ‘fijne’ wat de echt goede kortebaners wel hebben, maar hij kan het wel degelijk.”

Ook voor De Leeuw was het fysiek een loodzware dag. Na zijn val in het startvak tijdens de kortebaan van Enkhuizen in 2004 kampt de 53-jarige catchdriver met rugklachten. En deze worden zeker niet minder. “Ik word ’s nachts soms wakker van de pijn. Wat dat betreft gaat het dus zeker niet goed met me. Van zo’n middag als deze en een dag later koersen op Duindigt heb ik dagenlang last. Ik krijg regelmatig van specialisten het advies om het rustiger aan te doen. Maar ja, ik doe het nog zo graag. Toch moet ik mijzelf afvragen of het zo door kan blijven gaan. Ik heb tenslotte maar één lichaam.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.