De Leeuw: ‘Snelheid was nooit het probleem’

16 september 2014 09:37

Anabaa Blue kwam maar niet van de titel ’talent’ af. De merrie had dit seizoen veel snelheid laten zien, maar sprong tot ergernis van zijn achterban veel te vaak weg. De koers in Medemblik bracht de ommekeer. John de Leeuw hield de pupil van Stal de Groningers vlak en stuurde haar in de beslissende kamprit in de finale precies op tijd langs Edo Venus.

Het verschil op de streep was nauwelijks waarneembaar, maar John de Leeuw was zeker van zijn zaak. Hij stak zijn zweep in de lucht en zag aan de reactie van trainer Hans Bot dat de overwinning definitief binnen was. “Het is een zenuwachtig paard, je moet heel voorzichtig met haar zijn. Aad Pools reed met Edo Venus ver het startvak in. Normaal gesproken moet je er dan achteraan en hard het startvak ingaan. Als ik dat had gedaan, was ze zeker weggesprongen. Ik neem de redelijk rustige start dan voor lief en vertrouw op haar snelheid. Want dat is nooit het probleem geweest.”

De Leeuw zag Edo Venus al snel voorbij komen, maar raakte niet in paniek. “Ik had in de vorige ritten ook al het idee dat Edo Venus vlak voor de finish wat minder werd. Hij had natuurlijk al flink wat werk verzet. Wat dat betreft had Anabaa Blue het gemakkelijker gehad. Ik ben dan ook fanatiek bleven rijden en dat pakte goed uit.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.