De Leeuw: ‘Deze mazzel hadden wij nodig’

20 september 2013 12:44

Yankee Attack pakte in Enkhuizen eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen. De karakterruin van eigenarengroep Stal de Groningers was er dit seizoen regelmatig dichtbij, maar kreeg elke keer een onmogelijke loting voorgeschoteld. Op het parkoers over de Paktuinen was het koersverloop wel gunstig en de combinatie met John de Leeuw op de sulky profiteerde optimaal.

Toch leek de loting voor Yankee Attack opnieuw loodzwaar uit te pakken. Tijdens de tweede omloop moest de achtjarige ruin het opnemen tegen favoriet Cycloon Frejo, die een omloop eerder op indrukwekkende wijze had afgerekend met Zero Option Lane. “Ik had niet anders verwacht”, keek De Leeuw na afloop terug. “Het hele seizoen krijgt hij de zwaarste ritten voor zijn kiezen, dus het was eigenlijk geen verrassing dat we uitgerekend Cycloon Frejo lootte. Je raakt er aan gewend.”

Gunstig

Gelukkig voor Yankee Attack sprong Cycloon Frejo twee keer direct na de start in galop en bekerde de pupil van trainer Jan van Dooyeweerd zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen verder. Dit in tegenstelling tot Blackpearl Trans R, die vermoeid de finale bereikte. Was ze in Hillegom een week eerder nog veel te sterk voor Yankee Attack, nu kwam ze niet eens aan zijn kar. Het betekende voor Yankee Attack zijn tweede zege op de kortebaan, nadat hij eerder in 2011 had gewonnen in Noordwijk.

De Leeuw besefte dat het koersverloop hem dit keer wél gunstig gezind was. “Deze mazzel hadden wij nodig. Cycloon Frejo die twee keer wegspringt en Blackpearl die drie keer volle bak moet tegen Evison; natuurlijk speelt dat mee. Maar dat is kortebanen.” Door zijn overwinning passeerde Yankee Attack de winsomgrens van 12.000 euro en verschijnt tijdens zijn volgende deelnames wellicht met een leerlingpikeur aan de start.

Foto: www.supersprinters.nl

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.