De Jong voelt zich ‘niets te groot’ voor ontheffing

11 juni 2014 07:04

Jan Thijs de Jong is geen leerlingpikeur meer, maar ervaart op de kortebaan nog wel steeds de voordelen van een pikeur in opleiding. Dinsdag profiteerde hij opnieuw optimaal van dit reglement. Hij reed Yankee Attack naar de bloemen in Venhuizen.

“Ik ben blij met de huidige reglementen. Ik voel me er niets te groot voor om met ontheffing te rijden. Ik vind ook dat ik nog niet uitgeleerd ben. Als ik naar Ruud Pools kijk, die weet alles van zijn tegenstanders en kan optimaal profiteren van hun zwakheden. Ik ben nog vooral met mezelf en mijn eigen paard bezig, al probeer ik wel steeds meer te zien en te volgen”, liet De Jong weten na zijn zesde kortebaanzege. Hij mag nog één keer winnen en is dan definitief zijn ontheffing kwijt.

Frisser en sterker

Yankee Attack kreeg hij vorig jaar aan het einde van het seizoen te rijden toen de ruin met John de Leeuw na de overwinning in Enkhuizen de winsomgrens van 12.000 euro overschreed. “Het is een heerlijk paard om te rijden. Dat vond ik vorig jaar al, maar toen ik achter hem kwam te zitten, was het seizoen al bijna afgelopen. Ik vind hem nu nog beter. Je kon vorig jaar merken dat hij er een lang seizoen op had zitten. Hij is nu veel frisser en sterker.”

In de finale profiteerde Yankee Attack van de vermoeidheid bij Timmy H. “De eerste rit verloren we redelijk eenvoudig. We hebben toen de watten uit zijn oren gehaald. Dat heeft zeker geholpen, al was Timmy H natuurlijk ook moegestreden. Die heeft gedurende de middag veel meer gedaan.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.