De Jong: ‘Met dank aan Ruud Pools’

21 september 2012 14:36

Jan Thijs de Jong stond in Enkhuizen voor de loodzware opgave om Ruud Pools te vervangen achter Attila. De 24-jarige pikeur slaagde glansrijk voor zijn examen. De Jong startte voor het eerst met de vijfjarige ruin, maar pakte desondanks op sterke wijze de zege op de Paktuinen.

De Jong had genoten op de sulky. “Het is een geweldig paard om te rijden. We hebben even aan elkaar moeten wennen, maar dat duurde hooguit twee omlopen. Daarna konden we goed met elkaar overweg. Dat het zo snel klikte kwam ook door Ruud Pools. Hij weet natuurlijk precies hoe je Attila moet rijden en heeft mij daar goed over geïnformeerd. Samen met John Dekker heeft hij mij in en rond het startvak geweldig geholpen.”

Waar totalisatorfavoriet Andrea Swagerman direct vanaf de eerste omloop aan de bak moest, verliep het koersverloop voor Attila gunstiger. Na twee galoppades van Willie Luciano en tweemaal een voorgift van vijf meter tegen Zero Option Lane, sprong ook Andrea Swagerman tijdens de derde omloop tweemaal in galop. De Jong besefte dat hij de wind in de rug had. “Qua loting waren we zeker niet ongelukkig. We troffen wel goede tegenstanders, maar hadden de mazzel dat deze wegsprongen. Dat doet overigens niets af aan de zege van Attila, want hij maakte het karwei fantastisch af.”

Foto: www.supersprinters.nl

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.