De Groote: ‘Wie gaat mij nu nog vragen?’

19 september 2014 06:42

Christophe de Groote boekte donderdag na lange afwezigheid eindelijk weer een overwinning op de kortebaan. Het was zijn zevende. Hierdoor verliest de Belgische pikeur zijn leerlingstatus. Het maakte de blijdschap bij de overwinning van Iper Flying er niet minder om.

De tijden zijn veranderd. De Belgische stal van Lieven de Groote kwam, zag, overwon en was even snel weer vertrokken op de kortebaan. Het ontbreken van echte sprinters op stal, is daarvan de oorzaak. De liefde voor het sprintwerk bleef echter bestaan. Toen Aad Pools de zoon van Lieven, Christophe, vroeg om weer te komen kortebanen, hoefde hij niet lang na te denken. Door studieverplichtingen duurde het alleen even voordat hij zijn come-back kon maken. In Voorschoten en Purmerend was De Groote nog pechvol. In Enkhuizen sloeg hij toe.

In de eerste omlopen had De Groote nog niet het idee te gaan winnen. “Van tevoren had ik veel vertrouwen, maar in de eerste ritten sprong hij regelmatig weg. Ik heb hem daarna steeds terug moeten nemen bij de start”, blikt De Groote terug. “Dat scheelt soms een paar meter. Tegen Diamond Digger K moesten we wel tien meter inhalen. Het verschil in de kamprit was nipt. Dat Zero Option Lane vervolgens twee keer sprong in de finale was een gelukje.”

In een vervolg van zijn carrière op de kortebaan heeft De Groote weinig vertrouwen. “Ik ben nu geen leerling meer. Ik zou niet weten wie mij nu nog gaat vragen om te rijden.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.