De Groote: ‘Ook met zwaardere koers gewonnen’

15 september 2012 07:30

Pacha de la Frette won vrijdag oppermachtig de kortebaan in Hillegom. De combinatie had het koersverloop mee, maar had ook zonder dit ‘geluk’ de bloemen mee naar huis genomen, meent zijn winnende pikeur Christophe de Groote.

“Wij hebben de vijf meter voorgift optimaal benut en troffen het met de loting. De snelheid van Pacha de la Frette is echter ongeëvenaard. Ook met een zwaarder koersverloop hadden wij gewonnen”, vertelt De Groote na afloop. “Een kortebaan is alleen meer dan hard lopen. Je moet ook snel van start. En dat is voor hem een probleem. Al ging het gaandeweg de middag steeds beter. Wanneer wij die lijn kunnen doortrekken zijn er ook mogelijkheden vanaf de basisafstand. Ik hoop dit tijdens de nog resterende kortebanen te laten zien.”

Verwend

Op de vraag hoe hij terugkijkt op het seizoen tot nu toe haalt hij zijn schouders op. “Wij zijn de afgelopen twee seizoenen geweldig verwend. Dan valt het natuurlijk tegen wanneer je die lange reis maakt en na twee omlopen weer naar huis mag. Wanneer dat vaker gebeurt, komt de twijfel vanzelf. Is het niet bij mij dan wel bij mijn vader. Toch is de vorm van de paarden goed. Vandaag wint Le Dream zijn eerste rit gedecideerd, maar glijdt dan in de kamprit net even weg. Doet hij dat niet, zitten wij in de volgende omloop. Van Le Dream is bekend dat hij naarmate de koers vordert steeds beter wordt. Maar goed, eerst dit seizoen afmaken en dan hebben wij voor volgend jaar Pacha de la Frette nog.”

Ook voor ‘Opa’, de stille kracht van de Belgische stal, is er geen twijfel. Er is geen sneller paard dan Pacha de la Frette. Maar ook hij zegt te weten dat een kortebaner meer moet kunnen. “Maar wij zijn op de goede weg”, lacht hij.

Lees een uitgebreid verslag vanaf 21 september in het magazine Draf & Rensport.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.