‘De Groningers’ nemen Evison over

2 mei 2014 10:36

Stal de Groningers versterkte zich de afgelopen maanden al met verschillende nieuwe kortebaners, maar heeft nu ook de ervaren Evison aangekocht. Met de aanschaf van de sterke vosruin kan de eigenarengroep het aanstaande kortebaanseizoen met vertrouwen tegemoet zien.

Evison (foto) maakte vorig seizoen vooral naam met een ijzersterke zege in Beverwijk. De nu achtjarige ruin troefde op weg naar de zege op het parkoers over de Breestraat onder andere Co Swagerman, Yankee Attack en Wala Alki af. De Zweed was toentertijd in eigendom van Casper Veldink, in het verleden ook de eigenaar van Neeroson.

Stal de Groningers boekte inmiddels al de nodige successen op de kortebaan. Zo werd Caretto As in 2005 Nederlands kampioen in Enkhuizen en won United Kievitshof een jaar later het klassement ‘Kortebaanpaard 2006’. Andere voormalig winnaars van de eigenarengroep zijn Galimpulso As, Romeo Sund, Torchlight As, Torpedo S, Vicotory Boy S en Volann d’Orange.  Vorig jaar wonnen Prince of Moor, Origan du Bois, Timmy H en Yankee Attack namens ‘de Groningers’ in respectievelijk Venhuizen, Egmond aan den Hoef, Purmerend en Enkhuizen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.