De eerste voor Danny Brouwer: Blackpearl wint!

11 augustus 2015 18:10

Blackpearl Trans R en Danny Brouwer hebben dinsdag de Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel gewonnen. De combinatie rekende in de finale af met de grote favoriet Bella Madonna met John de Leeuw. Zam Avon en Wim van Buytene werden knap derde voor Co Swagerman en Frans van der Blonk, de winnaars van vorig jaar.

Blackpearl Trans R is het beste paard van de laatste jaren. Ze werd zowel in 2012 als 2013 Paard van het Jaar en is hard op weg om deze titel ook in 2015 op te gaan eisen. Op de Teselaar boekte ze alweer haar derde seizoensoverwinning. Toch was de merrie niet de favoriet in Bemmel. Vanwege haar winsom moest ze op pad met een handicap van vijf meter en de onervaren Danny Brouwer. De zeventienjarige leerlingpikeur maakte twee weken geleden kennis met Blackpearl Trans R in Voorschoten en strandde toen in de derde omloop. In Bemmel stond er geen maat op de kersverse combinatie en hadden ze steeds binnen een mum van tijd de startachterstanden ingelopen.

Finale

Bella Madonna was de tegenstander in de finale. De merrie uit de stal van Hans Bot was met afstand de favoriet bij het spelende publiek. In de eindstrijd had ze maar liefst tien meter voorsprong op Blackpearl Trans R. Toch ging het mis. In de eerste rit profiteerde ze van de te vroege start van Blackpearl Trans R, maar daarna gooiden galoppades halverwege de baan en direct na de start roet in het eten. Blackpearl Trans R en Danny Brouwer konden daardoor aan een vervroegde ereronde beginnen.

Voor trainer Aad Pools was de huldiging een emotioneel moment. Hij kreeg uit handen van de dochters van de in januari overleden Jan Nas de eenmalige ereprijs de Wim en Jan Nas Memorial.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.