De actie Super Vrienden stopt door coronacrisis

5 maart 2021 13:15

De redactie van Kortebaandraverijen.nl stopt na drie jaar met de actie Super Vrienden. Wij hebben dit donderdag aan fokker/eigenaar Jan Beemsterboer en trainster Caroline Aalbers medegedeeld. Teleurgesteld, maar met begrip hebben zij de mededeling tot zich genomen. De coronacrisis en de daarbij horende onzekerheid over het komende seizoen is de reden van de stopzetting.

Vorig jaar liep de actie al op haar tenen. Het kortebaanseizoen 2020 bevatte welgeteld twee kortebanen, gehouden op de Renbaan Duindigt. Het kortebanen in de Nederlandse straten was onmogelijk wegens de anderhalve meter-maatregel.

Losse schroeven

Ook het komende kortebaanseizoen van 2021 staat, zoals het zich nu laat aanzien, op losse schroeven. De koersen van Assendelft en Sassenheim zijn al geannuleerd. De redactie van Kortebaandraverijen.nl is, zoals in alle jaren gewoon, begin februari begonnen met het werven van de Super Vrienden. Zij betalen ieder een bedrag van 100  euro exclusief 21 % BTW en maken zo het huren van twee paarden mogelijk.


De winst van de kortebaan in Warmond in 2018 was het absolute hoogtepunt van de Super Vrienden.

Vorig jaar stokte de werving al door coronacrisis. Met enige financiële aanpassingen ging het allemaal nog net. Het aanmelden van Super Vrienden voor het kortebaanseizoen 2021 stagneert nog meer. Naast de nog altijd heel enthousiaste liefhebbers die zich direct hebben aangemeld, zijn er steeds meer die twijfelen en als eis stellen dat er wel moet worden gekortebaand. Ook zijn er gewezen Super Vrienden die niets van zich hebben laten horen. Op dit moment is het aantal aanmeldingen te laag om de actie op een verantwoorde wijze door te laten gaan.

Schoonheid

De actie Super Vrienden strandt hiermee in schoonheid. Er waren in de achter ons liggende vier kortebaanseizoenen leuke successen te melden. Emi van Jip, het eerste paard van de Super Vrienden, behaalde meerdere ereplaatsen en won in 2018 zelfs de kortebaan van Warmond. Tal van ere plaatsen waren er ook voor de twee andere paarden Gaya Vip en Fip Junior. Zo eindigden zij in 2019 tijdens de laatste kortebaan van het seizoen in ‘t Zand op de plaatsen twee en drie.

Te veel (financiële) onzekerheden hebben de actie de das omgedaan. Jammer! De Super Vrienden die zich voor 2021 hebben opgegeven en betaald, krijgen hun geld terug. Wat er met de aandelen gebeurt die nog staan vanuit 2020, 7,71 euro per aandeel, wordt nog bezien. De redactie komt hiervoor nog met een voorstel.

Bedankt

Wij bedanken iedereen die de afgelopen jaren heeft bijgedragen aan deze actie en met name Caroline Aalbers, Jan Beemsterboer en John Dekker. Hopelijk kunnen wij in betere tijden een soortgelijke actie opzetten en daarmee de sport steunen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.