Danny den Dubbelden: ‘Elke omloop strakker’

2 juli 2017 19:04

Danny den Dubbelden denkt dat de kortebaan van Warmond de perfecte manier was voor Player Simoni om het kortebanen te leren. De pikeur, die de ruin ook dagelijks traint, hoop dat dit zich de komende maanden gaat uitbetalen.

“In zijn eerste drie starts kwam hij niet door de eerste omloop heen. Hij reed vaak wel een snelle rit, maar kon ook zomaar wegspringen”, blikt Den Dubbelden terug. “Zo klopten we in Sassenheim Burney Boshoeve achterlangs. Dan kan je wel wat. Met zijn snelheid zat het wel goed, maar om het echt te leren moet je een paar omlopen verder komen. Je kunt wel tussen de omlopen door trainen, maar dan ontbreekt de scherpte die er in de koers wel is.”

Beter op stoom

Geholpen door vijf meter voorgift kwam Player Simoni steeds beter op stoom. “We hebben het één en ander veranderd, waaronder zijn hoofdstel. Hij ging elke omloop strakker en heeft veel geleerd. Hier kan hij straks vanaf de basisafstand weer van profiteren.”

De regerend leerlingkampioen werd getipt toen de Deen in België zijn koersen liep. “Hij startte steeds verschrikkelijk snel, het was echt een vliegtuig. Ik heb meerdere koersen van hem op video gezien en ben hem later gaan bekijken en testen. Het is fijn om weer te winnen. Vorig jaar werd ik leerlingkampioen zonder zege. Dit geeft het seizoen alvast glans.”

Hij ging elke omloop strakker en heeft veel geleerd

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.