Danny Brouwer: ‘Nooit vooraf al gewonnen’

28 augustus 2015 09:26

Blackpearl Trans R boekte in Middenbeemster haar vierde seizoenszege en haar tweede op rij. Voorlopig lijkt niemand haar te kunnen kloppen. Pikeur Danny Brouwer zit op rozen.

“Het paard is enorm in vorm. Ik ga haar steeds beter leren kennen en zij mij. Het klikt gewoon”, vertelde Brouwer na afloop. Toch twijfelde de leerlingpikeur ook even aan de overwinning nadat Co Swagerman de supermerrie in de tweede omloop tot het uiterste dwong. “Toen heeft ze wel een jasje uitgetrokken. Maar ze herstelde uitstekend. Ze reageert erg goed wanneer je de proppen trekt. Dan gaat ze verschrikkelijk hard. Als pikeur hoef je dan weinig meer te doen.”

De concurrentie lijkt kansloos in de slotmaand. “Zoals ze nu is, is ze moeilijk te verslaan. Maar het kan best voorkomen dat ze een keer minder is of een ander paard de dagvorm heeft. Je hebt nooit vooraf al gewonnen. Elke koers is anders. Op de kar denk ik in elk geval niet aan de druk of de favorietenrol. Dan ga ik lekker genieten. Dat is ook het belangrijkste advies dat ik van Aad Pools heb gekregen. Met zo’n paard is dat geen enkel probleem.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.