Dagprijzen voor ervaren tippers

31 juli 2012 09:13

Paarden die op de kortebaan hebben gekoerst, blijken vaak de koers daarna sterker dan ooit op de langebaan. Een dergelijke vergelijking is ook te maken met de kortebaanquiz en de -tipcompetitie. Marien Rozing en Theo Maalman pakten onlangs de winst in het eerste deel van de quiz. Inmiddels hebben ze allebei ook een dagprijs in de tipcompetitie te pakken.

Rozing bleek de beste in Stompwijk. Maalman (algeheel winnaar in 2010) pakte de winst in de daaropvolgende kortebaan in Wateringen. Ook in Voorschoten bleek de dagwinnaar voor een liefhebber in topvorm. Bernhard van der Pols pakte begin deze maand de hoogste dagscore in Warmond en behaalde nu ook de meeste punten in Voorschoten. Opvallend is dat Van der Pols zelf woonachtig is in Voorschoten.

Tijdens beide koersen werden veel punten gescoord. Zowel Black Beauty Venus in Wateringen als Blackpearl Trans R in Voorschoten waren groot favoriet bij de tippers. Beide keren voorspelde meer dan de helft van de tippers deze paarden van Aad Pools als winnaar. Het leverde een recordaantal keren bonuspunten op.

In de tweede periode hebben Peter Remmerswaal en Piet Zwart het roer overgenomen. Remmerswaal leidt ook in het algehele klassement.

Bekijk de tussenstand na Voorschoten.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.