Dagprijs Nootdorp is voor André Oudshoorn

6 augustus 2014 09:19

De deelnemers aan de TipCompetitie hebben het de laatste weken niet gemakkelijk. Na Selim in IJmuiden en Adonis Charisma in Stompwijk leverde de kortebaan van Nootdorp opnieuw een verrassende winnaar op. Hoewel Viva’s Limburgia (foto) zijn zestiende kortebaan won, rekenden weinig deelnemers op een succes van wellicht de beste kortebaner ooit. Er werden in Nootdorp dus weinig punten gescoord voor het populaire prognose-spel.

Net zoals tijdens de vorige kortebaan in Stompwijk hebben de deelnemers aan de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl niet al te best gescoord. De favorieten faalden opzichtig met een verrassend koersverloop als gevolg. Zo werd Donate Groenhof op 26 van de in totaal 84 ingestuurde formulieren als winnaar getipt, maar de merrie kon al na één omloop puntloos worden uitgespannen. Edo Venus, 20 keer als winnaar aangewezen, deed het een stuk beter en kwam tot zeven punten.

Viva’s Limburgia werd door niemand als winnaar gekozen en kwam slechts zes keer op verschillende formulieren voor. Peter Tersteeg, Paul van Diest, Mardina Woord, André Oudshoorn, Bert Schreuder en Cheyenne van den Bosch gunden de nu zestienvoudig kortebaanwinnaar een plaatsje in hun prognose. De verliezend finalist Un Amour d’Echal werd slechts één keer getipt. Kees van Wieringen pakte als enige de negen punten die de tweede plaats van de Fransman opleverden. Allemaal zijn ze in het bovenste gedeelte van het dagklassement terug te vinden.

Dagprijs

De strijd om de dagprijs werd op basis van het tijdstip van inzending beslist. André Oudshoorn koos voor Chaman Rapida, Donate Groenhof, Viva’s Limburgia en Edo Venus. Deze vier paarden leverden hem achttien punten op. Ook Bert Schreuder, dit seizoen eerder dagwinnaar in Hoofddorp, en Cheyenne van den Bosch scoorden achttien punten, maar Oudshoorn was eerder met het insturen van zijn prognose.

Ferry Elderbroek behield de leiding in het regioklassement ‘Westland’. Ook in het totaalklassement gaat hij nog fier aan de leiding. Hij breidde zijn voorsprong zelfs met twee punten uit op de nummer twee van het klassement, een positie die nu wordt ingenomen door Wil Verduin. Kees de Bock steeg vanaf plaats negen naar de derde plek, een positie die hij moet delen met voormalig koploper Fred Overdevest en onze analist Leon Zoetemelk. Nieuw in de Top 10 is Martin Timmer, die aanschuift achter een andere voormalig koploper, (Ome) Gé Hilgersom.

De volgende kortebaan in Santpoort maakt deel uit van het regioklassement ‘Zaanstreek’ waarin Stefan de Groot de leiding heeft. De volgende kortebanen van het regioklassement ‘Westland’ zijn De Lier en Roden. Of de kortebaan van Voorschoten voor dit klassement nog wordt verreden, is op dit moment nog ongewis.

Bekijk het dagklassement van Nootdorp, het regioklassement van ‘Westland’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.