Dagprijs Medemblik is voor Ralph Demmers

17 september 2014 12:13

Anabaa Blue heeft na de kortebaan van Medemblik veel deelnemers aan de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl achter de oren doen krabben. De vierjarige merrie werd het gehele seizoen zeer regelmatig getipt, maar scoorde slechts sporadisch punten. Daardoor kon de pupil van trainer Hans Bot voor de kortebaan van Medemblik op weinig aanhang rekenen onder de deelnemers. Dat wantrouwen strafte ze keihard af. Slechts Jeroen Staal en Ralph Demmers hielden moed en tipten de merrie als winnaar. Het leverden hen zeven bonuspunten op.

Ralph Demmers behaalde uiteindelijk de meeste punten. De deelnemer uit IJmuiden tipte naast Anabaa Blue good-old Zephir, Prince of Moor en Ton Jeu. Hij ging daarbij voorbij aan torenhoog favoriet Edo Venus, die door ruim de helft van de deelnemers als winnaar was getipt. De vijfjarige ruin was in Medemblik nog altijd goed voor negen punten.

Violette Venneman behield de leiding in het regioklassement ‘West-Friesland’, maar ziet de concurrentie naderen. Fred Overdevest, eerder winnaar van de regio ‘Zaanstreek’ verkleinde zijn achterstand tot vijf punten. Kees Knijnenburg, die de laatste drie kortebanen opvallend goed scoorde, is nu de nummer drie, maar lijkt, zelfs met nog twee kortebanen (Enkhuizen en ’t Zand) te gaan, kansloos voor de overwinning.

In het algemeen klassement veranderde er niet veel. Venneman is nog steeds de lijstaanvoerder en het moet vreemd lopen, wil zij niet tot de beste kortebaantipper van 2014 worden gekroond. (Ome) Gé Hilgersom steeg naar de vierde plaats, wat Piet Zwart en onze analist Leon Zoetemelk een plekje deed zakken. Ferry Elderbroek en Martin Dam keerden terug in de Top 10 ten koste van Rob Slootbeek en Pol de Jaeger.

Het einde van het kortebaanseizoen, en dus ook van de TipCompetitie, nadert met rasse schreden. De kortebanen van Enkhuizen en ’t Zand behoren tot het regioklassement West-Friesland’, Roden tot ‘Westland’ en Lisse tot de ‘Bollenstreek’. Deelnemers, veel succes met de laatste loodjes!

Bekijk hier het dagklassement van Medemblik, het regioklassement ‘West-Friesland’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.