Dagprijs Heemskerk is voor Rob Slootbeek

5 september 2014 10:00

De dagprijs van Heemskerk is ten prooi gevallen aan Rob Slootbeek. De Lissenaar scoorde maar liefst 34 van de maximaal te behalen 35 punten en troefde daarmee de concurrentie af. Met nog één kortebaan te gaan (Purmerend) nam hij ook de leiding in het regioklassement ‘Zaanstreek’.

Slootbeek, mede-organisator van de kortebaan in Lisse en ook actief op de sulky tijdens de gelegenheidskoersen in Alkmaar, voorspelde Timmy H als de winnaar van de koers over de Marquettelaan met daarachter Amazing Power, Asko Bond en Andrea Swagerman. De nummer twee van Heemskerk, N.van Schagen, tipte niet Asko Bond, maar Amalia Beemd. Daarmee kwam hij twee punten tekort om Slootbeek te verslaan.

Van Schagen en Slootbeek waren twee van de in totaal 44 deelnemers die de juiste winnaar tipten. Daardoor werd er flink gescoord en vonden er verschuivingen plaats in het algemeen klassement. Violette Venneman en Fred Overdevest liepen verder uit op de concurrentie en zullen naar alle waarschijnlijk samen uit gaan maken wie dit seizoen als beste kortebaan-tipper gaat afsluiten. André Oudshoorn maakte een sprong vanaf de elfde plaats naar de zevende stek en is nieuw in de Top 10. Oud-koploper Ferry Elderbroek speelde, in een poging om de koppositie te heroveren, een alles-of-niets spelletje. Helaas voor hem werd het niets, want met slecht negen punten in Heemskerk duikelde hij uit de Top 10.

Het regioklassement ‘Zaanstreek’ nadert zijn apotheose. De koers over de Nieuwstraat in Purmerend van volgende week donderdag is de laatste kortebaan die deel uitmaakt van dit klassement. Slootbeek veroverde met nog slechts één kortebaan voor de boeg de koppositie, maar kan nog niet gerust zijn op een goede afloop. Violette Venneman zit hem op de hielen, maar ook Kees de Bock, (Ome) Gé Hilgersom en Frits Taag zijn nog allerminst kansloos voor de eindzege in dit regioklassement. Het Nederlands kampioenschap in Voorschoten, de eerstvolgende kortebaan, maakt deel uit van het regioklassement ‘Westland’, die daarna zijn climax kent in Roden.

Bekijk hier het dagklassement, het regioklassement ‘Zaanstreek’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.