Cycloon Frejo sterk naar winst in De Lier

24 augustus 2013 18:08

Cycloon Frejo heeft op imponerende wijze de kortebaan van De Lier gewonnen. De vierjarige ruin met Jolanda van Strien op de sulky reeg op de Hoofdstraat vrijwel de gehele kortebaantop aan zijn zegekar en won fraai voor Andrea Swagerman met Denise Pennekamp. De sterke debutant Iper Flying met Rick Wester werd derde, voor Quick du Vivier met Cees Imming.

Tijdens de finale kroop Cycloon Frejo door het oog van de naald. Na sterk de eerste rit te hebben gewonnen, sprong hij zowel tijdens de tweede rit als de kamprit in galop. Gelukkig voor zijn pikeur Jolanda van Strien vergat ook tegenstander Andrea Swagerman honderd meter voor de finish in gewonnen positie de draf en kreeg Cycloon Frejo een onverwachte herkansing. Nadat Andrea Swagerman in, de vierde (!) finalerit, wederom galoppeerde, ging de winst alsnog naar de vierjarige ruin.

Ondanks de gelukkige afloop tijdens de finale was de winst van Cycloon Frejo dikverdiend. Op weg naar de finale rekende hij sterk af met achtereenvolgens Bemyguest, Black Beauty Venus en Yankee Attack. Iper Flying leek tijdens de halve finale voor een verrassing te zorgen, maar ook de debuterende pupil van Rick Wester werd na een prachtige laatste jump in de slotmeters verslagen.

Voor Jolanda van Strien betekende het haar eerste overwinning op de kortebaan sinds tien jaar. In 2003 was ze voor het laatst succesvol met Millions Ahead in Bennebroek.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.