Cycloon Frejo onttroont Attila in Schagen

2 september 2013 18:16

Cycloon Frejo heeft na de kortebaan van De Lier zijn tweede opeenvolgende zege geboekt. De vierjarige ruin van Jolanda van Strien en Violette Venneman was tijdens de finale te sterk voor de opgebloeide Black Beauty Venus met Josette Pools. Attila werd derde, voor Yankee Attack.

Cruciaal was zijn ontmoeting met totalisatorfavoriet Co Swagerman tijdens de tweede omloop. Nadat beide paarden een keer hadden gesprongen, profiteerde Cycloon Frejo tijdens de kamprit optimaal van het voordraaien bij de start. Daarna volgde het vrije nummer in de derde omloop.

Black Beauty Venus ging weer als vanouds over het parkoers op de Nieuwstraat. De viervoudig kortebaanwinnaar sprong alleen tijdens de eerste omloop een keer, maar rekende in het verdere verloop van de middag gedecideerd in twee ritten af met zijn tegenstanders.

Einde

Aan de zegereeks van Attila in Schagen kwam helaas voor trainer Cees Hetteling en eigenaar Fabian Bakker een einde. De nu zesjarige ruin won de edities van 2011 en 2012 en was ook dit keer goed op dreef. Tijdens de halve finale wist de combinatie met Ruud Pools op de sulky zelfs een rit te winnen van Cycloon Frejo, maar was een uiteindelijke derde plaats het hoogst haalbare. Yankee Attack werd na opnieuw een loodzware koers vierde met Aad Pools.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.