Cycloon Frejo het te kloppen paard in Lisse

24 september 2013 02:27

Tijdens de kortebaan van Lisse, donderdag op de Heereweg (aanvang 13.30 uur), zijn alle ogen gericht op Cycloon Frejo met pikeur Jolanda van Strien. De ruin is de grote favoriet van de 26 deelnemende paarden.

Bekijk het deelnemersveld.

Op snelheid is Cycloon Frejo nauwelijks te kloppen. Dat heeft hij dit seizoen al meerdere keren bewezen met overwinningen in De Lier en Schagen als gevolg. Dit in combinatie met zijn vijf meter voorgift bij de start, maakt hem tot één van de toppers van het kortebaanseizoen 2013. Er is echter één nadeel. Cycloon Frejo maakt gemakkelijk een galoppade. Hierdoor vergooide hij zomaar zijn kansen vorige week donderdag in Enkhuizen.

In Lisse, één van de hoogtepunten van het seizoen, wil de achterban van dit vierjarige kortebaantalent ongetwijfeld pieken. Het is aan zijn nieuwe trainer Aad Pools om de zwakke momenten van Cycloon Frejo eruit te halen zodat hij met Jolanda van Strien over de baan kan vliegen.

Winnaar van vorig jaar

Concurrentie is er voldoende. Zo is de winnaar van vorig jaar Blackpearl Trans R er opnieuw bij. De merrie lijkt momenteel beter dan ooit. Ze werd de afgelopen maand tweede in Heemskerk en Enkhuizen en won in Hillegom. De afstand is echter in haar nadeel. Wanneer ze Cycloon Frejo treft, zal ze tien meter moeten inhalen. Ook stalgenoot Black Beauty Venus is een blikvanger. De Oostenrijkse ruin is net als Blackpearl Trans R nog in de race voor de titel ‘Paard van het jaar’. Hij won dit jaar al in Assendelft en Amsterdam en werd tweede in Schagen en Purmerend.

Ook Andrea Swagerman is nog in de race voor winst in het klassement over 2013. De winnaar van Sassenheim en IJmuiden lijkt de laatste weken echter minder goed in vorm dan in het voorjaar en de zomer.

Thuisbaan

De handen kunnen op elkaar voor nummer 24. Emile Bousie, uit Lisse, komt aan de start met Nico Diamond. De combinatie toonde goede vorm met een derde plaats eerder deze maand in Hillegom. Het zou voor deze liefhebber fantastisch zijn wanneer hij deze prestatie op zijn thuisbaan kan evenaren.

Later vandaag volgt een uitgebreide voorbeschouwing met een beschrijving per paard en tips.

Foto: www.supersprinters.nl

Ben je er niet bij in Lisse, maar wil je wel inzetten? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf donderdagmorgen je weddenschappen!
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!


TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.