Crazy Lover wint Egmond na zinderende koers

5 juli 2018 18:37

Crazy Lover en John de Leeuw hebben donderdag de kortebaan van Egmond aan den Hoef gewonnen. De combinatie won, na een koers die van de eerste tot de laatste rit boeide, in de finale van de sterke vierjarige Harley D Energy met Lindsey Pegram. Verseau Blue (Ruud Pools) pakte het brons voor Hero Baldwin (Manon Pools).

In zijn eerste drie starts had Crazy Lover al aanleg getoond, maar verder dan de derde omloop in Venhuizen kwam hij nog niet. Geholpen door een startontheffing van vijf meter vielen de puzzelstukjes op de Herenweg inelkaar. Achtereenvolgens versloeg de troef van Stal de Groningers tot de finale Hannie Swagerman, Ariana Trojborg, Verseau Blue en Hero Baldwin.

In de finale had Crazy Lover het geluk van voordraaien. Achterom wilde hij er, zo had hij in de halve finale laten zien, weinig van weten. De eerste rit won hij na een mooie strijd. In rit twee ging hij na een mislukte start toch in de achtervolging. De poging leek te slagen, maar in het zicht van de haven ging Crazy Lover van de benen waardoor een kamprit volgde. Hierin had de troef van Stal Hans Bot over geluk niet te klagen. De mispassen die hij na de start maakte, waren net niet genoeg voor uitschakeling. De moegestreden Harley D Energy probeerde nog dichterbij te komen, maar ging halverwege na strijd in galop.

De finale in Egmond aan den Hoef: Crazy Lover blijft uit de greep van Harley D Energy.

Uitstekend optreden

Lindsey Pegram kan terugkijken op een uitstekend optreden van haar pupil Harley D Eenrgy. De troef uit de stal van Hugo Langeweg lijkt goed genoeg om de kortebaanzomer te gaan domineren. Dat na zoveel harde ritten het beste er vanaf was in de finale, is niet meer dan logisch. Ook haar andere troef Calistokingsdeep verkeerde in uitstekende vorm op de Herenweg. De troeven van Pegram lootten echter tegen elkaar in de derde omloop, waardoor de ruin van Arnold de Wit John Dekker als nieuwe pikeur kreeg. Harley D Energy won de onderlinge strijd na twee ritten.

Ook Hero Baldwin liet zich goed zien in het gezellige Egmond aan den Hoef. De nieuwe vierjarige troef uit de stal van Aad Pools toonde karakter door volop strijd te blijven leveren na harde ritten. Crazy Lover was in de halve finale echter een maatje te groot. In de troostfinale had de bijgelote Verseau Blue meer lucht over.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.