Corrie Dekker

Corrie Dekker-Kamma is op woensdag 10 juni 2020 postuum onderscheiden als Vriend van Verdienste van Kortebaandraverijen.nl. Dekker was jarenlang actief in het bestuur van Harddraverijvereniging Prins Hendrik in Medemblik. In 2007 trad ze als secretaris toe tot het bestuur van de Kortebaanbond, een functie die ze tot haar overlijden in 2015 bekleedde.

Dekker trad in 1986 toe tot de organisatie in Medemblik en ontfermde zich onder andere over de Harddraverijkrant. Vanaf 1993 bekleedde ze de functie van secretaris. Ze stond bekend om haar punctualiteit en haar foutloos Nederlands. Vanaf 2007 nam zij zitting in het bestuur van de Kortebaanbond onder leiding van voorzitter Theo van der Lans. Dekker was naast een uitstekend bestuurder ook een echte liefhebber van de kortebaansport.

Corrie Dekker bij de overhandiging van de Zilveren Zweep in Medemblik 2013.

Op 10 april 2015 werd Dekker benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In Medemblik werd ze geroemd om haar bestuurderskwaliteiten. “Met een scherp oog voor detail en een enorm organisatietalent was elke harddraverij tot in de puntjes geregeld. Ze zat er bovenop, want alles, maar dan ook echt alles, moest op de derde maandag van september goed gaan”, schreef het bestuur van Prins Hendrik in een in memoriam.

Corrie Dekker overhandigt in 2010 Jan Thijs de Jong de prijs voor de beste leerlingpikeur. Foto: Nico Visser.

Cultuur

“Corrie bewaakte met de grootste zorg de cultuur, historie en de allure van Prins Hendrik en onze harddraverij. Het was haar overtuiging dat je als bestuur van Prins Hendrik meer bent dan organisator van een eendaags evenement. Je bent de bewaker van een belangrijk stuk cultureel erfgoed in onze mooie plaats Medemblik”, is verder te lezen. “De afwezigheid van Corrie deed ons beseffen hoe intens dierbaar haar aanwezigheid was. Corrie had ons echter nadrukkelijk de opdracht gegeven om tijdens de draverij niet stil te staan bij haar overlijden. De draverij had haar hoogste prioriteit en hier mag je niet van afwijken. Typisch Corrie.”

Foto boven: Nico Visser

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.