Corrie Dekker tweede Vriend van Verdienste

11 juni 2020 09:12

De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft Corrie Dekker-Kamma postuum onderscheiden als Vriend van Verdienste. Corrie Dekker-Kamma was jarenlang actief in het bestuur van Harddraverijvereniging Prins Hendrik in Medemblik. In 2007 trad ze tevens toe als secretaris tot het bestuur van de Kortebaanbond, een functie die ze tot haar overlijden in 2015 bekleedde.

Dekker trad in 1986 toe tot de organisatie in Medemblik en ontfermde ze zich over de Harddraverijkrant. Vanaf 1993 bekleedde ze de functie van secretaris. Ze stond bekend om haar punctualiteit en haar foutloos Nederlands. Vanaf 2007 was zij ook de secretaris van het bestuur van de Kortebaanbond onder leiding van voorzitter Theo van der Lans. Dekker was naast een uitstekend bestuurder ook een echte liefhebber van de kortebaansport.

Kwaliteiten

Op 10 april 2015 werd Dekker benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In Medemblik werd ze geroemd om haar bestuurderskwaliteiten. “Met een scherp oog voor detail en een enorm organisatietalent was elke harddraverij tot in de puntjes geregeld. Ze zat er bovenop, want alles, maar dan ook echt alles, moest op de derde maandag van september goed gaan”, schreef het bestuur van Prins Hendrik in een in memoriam.

“Corrie bewaakte met de grootste zorg de cultuur, historie en de allure van Prins Hendrik en onze harddraverij. Het was haar overtuiging dat je als bestuur van Prins Hendrik meer bent dan organisator van een eendaags evenement. Je bent de bewaker van een belangrijk stuk cultureel erfgoed in onze mooie plaats Medemblik”, is verder te lezen. “De afwezigheid van Corrie deed ons beseffen hoe intens dierbaar haar aanwezigheid was. Corrie had ons echter nadrukkelijk de opdracht gegeven om tijdens de draverij niet stil te staan bij haar overlijden. De draverij had haar hoogste prioriteit en hier mag je niet van afwijken. Typisch Corrie.”

Overhandiging

Corrie Dekker-Kamma is na Piet Borsboom de tweede Vriend van Verdienste. Deze Vrienden hebben veel betekend voor de kortebaansport en krijgen met hun benoeming een plek in de Eregalerij van Kortebaandraverijen.nl.

Het was de bedoeling om woensdag het bijbehorende oorkonde te overhandigen aan haar man Piet Dekker tijdens de Tour de Kortebaan. Hij bleek op het laatste moment echter verhinderd. De uitreiking vindt daarom op een ander moment plaats. Omdat de onderscheiding een belangrijk onderdeel is van de fietstocht door Nederland langs de verschillende kortebaanplaatsen heeft de redactie besloten het nieuws toch al naar buiten te brengen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.