Coronacrisis: Wij gaan virtueel kortebanen!

20 maart 2020 13:50

De coronacrisis heeft het hele land lamgelegd. Sportevenementen staan voorlopig niet op de planning. Ook de start van het kortebaanseizoen dreigt uitgesteld te worden. En dat terwijl de liefhebbers juist nu meer dan ooit behoefte hebben aan wat sportief vermaak. De redactie van Kortebaandraverijen.nl wil graag iets doen. Daarom organiseren wij vanaf donderdag 26 maart de eerste virtuele kortebaan ooit!

Wij gaan een kortebaan organiseren met 24 paarden. Welke paarden deelnemen, heb jij in de hand! Via onze social media of via een mailtje naar info@kortebaandraverijen.nl kan jij jouw favoriete paard ‘inschrijven’. Voorwaarde is dat het paard in 2018 en/of 2019 heeft deelgenomen en minimaal één keer de derde omloop heeft gehaald. Uiteraard is slechts één inzending per persoon mogelijk.

Loting

Op dinsdag 24 maart 10.00 uur sluit de inschrijving. De 24 aangegeven paarden met de hoogste winsom in 2018 en 2019 doen mee. Echter, ook het aantal keer dat een paard is aangemeld is van belang bij de inschrijving! Hierdoor wordt het een mooie mix van succesvolle en populaire paarden.

Vervolgens verzorgt de redactie de loting en plaatst een filmpje hiervan op ons Facebookaccount.  Het resultaat van de loting wordt direct geplaatst op Kortebaandraverijen.nl. Daarna mag iedereen (één formulier per persoon) meedoen aan een eenmalige TipCompetitie. Vul hiervoor het reguliere deelnameformulier in. Welke kortebaan je aankruist, is niet van belang. De inschrijving voor de TipCompetitie sluit donderdag 26 maart om 9.30 uur.

Dat is ook het moment dat de kortebaan gaat beginnen! Op donderdag klokslag 9.30 uur tonen wij de eerste confrontatie van de eerste omloop op Facebook. Om 15.30 uur volgt de tweede confrontatie. Dit ritme houden wij aan. Na zes dagen zit de eerste omloop er dus op. Na een rit verzorgen wij direct de loting. Deze is in de comments op de video te zien. Op Kortebaandraverijen.nl houden wij bovendien het programma bij. Je bent dus direct weer bij wanneer je een rit hebt gemist. En om het kortebaangevoel zo echt mogelijk te maken, kun je ook het koersverloop volgen op Twitter.

Ritten

Maar hoe doen we die ritten, vraag jij je ongetwijfeld af. Het antwoord is simpel. Wij hebben de afgelopen jaren veel gefilmd, sowieso alles vanaf de derde omloop. Dit betekent dat wij voor de ritten op zoek gaan naar de meest recente ontmoeting tussen deze twee paarden die wij op beeld hebben. Maar, wanneer wij een meer spectaculaire ontmoeting weten, dan kiezen wij voor die. Dat maakt het voor jou als volger direct onvoorspelbaar.

De ritten worden ‘gereden’ door gebruik te maken van ons uitgebreide video-archief.

Het kan ook voorkomen dat wij slechts één rit hebben gefilmd tussen deze twee paarden. Als wij geen alternatief hebben, dan kiezen we deze rit. Deze telt in dat geval voor twee. Wanneer paarden niet één keer tegen elkaar hebben gelopen of wij hebben geen enkele rit hiervan op beeld, dan nemen wij als redactie de beslissing. Met filmpjes motiveren wij onze keuze. De voorkeur van één redactielid telt hierbij als één gewonnen rit. Het kan dus nog steeds een kamprit worden!

Winnaar

Uiteindelijk gaan wij net zo lang door tot we een winnaar hebben, volgens het gebruikelijke verloop van een kortebaan. De eigenaar van het winnende paard én de winnaar van de TipCompetie zetten wij tijdens het komende kortebaanseizoen in het zonnetje! Bovenal is het een leuk experiment om deze moeilijke tijd door te komen. Hopelijk bieden wij hiermee wat vermaak. Neem het vooral niet te serieus, maar geniet van de beelden en de spanning!

Alles staat of valt met deelname! Is onze uitleg niet duidelijk genoeg en begrijp je niet alles? Geen nood. Noem ons een naam van een paard van de afgelopen twee jaar met winsom. Daar gaan wij mee aan de slag en het zal je spelenderwijs in de volgende dagen duidelijk worden. Maar doe vooral mee!

Neem het vooral niet te serieus, maar geniet van de beelden en de spanning

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.